Depremzedeleri korku sardı: Konteynerler kış şartlarına uygun değil

Depremzedeleri korku sardı: Konteynerler kış şartlarına uygun değil
Adıyaman’da konteyner kentte yaşayan depremzedeler, son fırtınalarda tüm konteynerlerin su aldığını belirtti.

50 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği, milyonlarca insanın etkilendiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedeleri “konteynerlarda kara kış” korkusu sardı.

Çadırlara göre nispeten “konforlu” olsa da konteynerlar, bölgenin ağır kış şartlarına uygun değil.

Adıyaman’da konteyner kentte yaşayan depremzedeler, son fırtınalarda tüm konteynerlerin su aldığını belirtti.

Sözcü’den Sayime Başçı’ya konuşan bir depremzede, geçen haftaki yoğun yağış sonrası yaşadıklarını “Divan üstünde 3 kızımla 3 gün boyunca uyumak zorunda kaldık. Soba da verilmedi burada klima verildi. Adıyaman iklimi saat 4-5'ten sonra kuvvetli ayaza çeker. Dağın yamacındayız. Bütün halılarım, koltuklarım gitti” sözleriyle anlattı.

Birçok depremzede konteynerleri kendi imkanları ile çadırlarla sarmaya başlarken, bir başka depremzede ise yaz dönemini korkusuz geçirdiklerini ancak yağmurla birlikte korkmaya başladıklarını belirtti.

Daha önce ev sahibi olan ve evi yıkılan bir depremzede ise “180 metrekareden bir anda 21 metrekareye düştük. Pencereden su geliyor. 6 kişi zor oluyor yaşamak. Pencerelere silikon çekiyorlar. Çadır çektiler gece” dedi.

Birçok kişi saniyeler içerisinde tüm varlığını kaybederken, bölgedeki en büyük problem geçim sıkıntısı.

Bir depremzede “Çocuklarımızı okula yollarken servis parası alıyorlar. Hani taşımalı eğitim olacaktı. Ben ayda 800 lira servis parası ödüyorum. İlle de yakındaki okula yolla deniyor, o okulun kalitesi iyi değilse neden çocuğumu kötü bir okula mahkum edeyim. Okulda deneme sınavı yapıyorlar her sınav 10 lira istiyorlar” diyerek, yaşadıkları sıkıntıyı anlattı.

Diğer taraftan aileler çocuklarını yalnız bırakamadıklarını ve her aileden bir kişinin çalışmak zorunda kaldığına vurgu yaptı. (Kısa Dalga)

Gündem