Depremzedelerin ev arama sorunu: 17 gündür ev arıyoruz

Depremzedelerin ev arama sorunu: 17 gündür ev arıyoruz
Deprem sonrası farklı şehirlere gitmek zorunda kalan depremzedelerin karşılaştıkları zorluklar sürüyor. Ev sahipleri kefil ve yüksek fiyatta diretiyor.

Depremzedelerin farklı şehirlerdeki ev arayışlarında karşılaştığı zorluklarla ilgili bir düzenlemeler konuşuluyor. Bir depremzede karşılaştıkları güçlükleri ve fahiş fiyat taleplerini sosyal medya üzerinden dile getirdi. Depremzede paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"Memur kefil istiyorlar, benim kimsem yok"

"Bizler depremzede olarak dilenci değiliz, üzerimizdeki kıyafetler ikinci el olabilir. Bizim de normal bir hayatımız vardı, her şeyimizi geride bıraktık."


"Şimdi güzel insanlar, bazı kendini bilmezler ev vermek istemiyor. Memur kefil istiyor. Eşim, kızımla birlikte Sakarya'da, ben oğlumla birlikte Ankara'da ev arıyoruz, fakat bulamıyoruz, bulduklarımıza fahiş fiyat istiyorlar. Benim kimsem yok. Ben Ankara'ya gelmişim, ben depremzedeyim diyorum, "kim olursan ol, kefil lazım" diyor.
Sakarya'da ev buluyoruz ev sahibi "Biz depremzedeye ev vermeyiz" diyor.
17 gündür eşime çocuğuma hasretim, psikolojimiz düzelsin diye geldik ama psikolojimiz daha bozuldu. Neden? fırsatçılık yapan insanlar yüzünden." (Kısa Dalga)

Gündem