Depremzedelerin sorunları araştırılsın önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Depremzedelerin sorunları araştırılsın önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
Meclis Genel Kurulu'nda söz alan muhalefet milletvekilleri, deprem bölgesindeki sorunların devam ettiğini belirtti.

Yeşil Sol Parti’nin depremzedelerin barınma sorunlarıyla ilgili araştırma önergesinin gündemin önüne çekilerek TBMM Genel Kurulu’nda bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Zülküf Uçar, 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ildeki barınma sorununa dikkat çekerek, “Seçim yatırımı olarak deprem bölgesine birçok söz verildi ve bir dizi vaatlerde bulunuldu. Ancak depremzede yurttaşların acıları, mağduriyetleri halen devam etmektedir” dedi. Uçar, depremzedelerin elektrik, doğal gaz faturalarıyla bir kez daha mağdur edildiğini söyledi.

Önerge üzerine söz alan İYİ Parti Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, “Bu sübvanse edilmeli. Vatandaşın fatura ödeyecek, elektrik parası ödeyecek hali yok. Ben olacağı değerli iktidar milletvekillerine ifade edeyim, ödemeyecek. Ödeyemeyecek. Bunun sonunda yeniden bir kısım tedbir ve aflar getirmek zorunda hep birlikte kalacağız” diye konuştu.

"Haşere Hatay'ı bitirmiş"

Çirkin, “Sinek, haşere, böcek Hatay’ı bitirmiş” diyerek, yurttaşların yeni sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Çirkin, “Bu konuda hükümetin bir el atması ve vatandaşı bu dertten kurtarması, Hatay’ı deprem şartları hariç daha da yaşanılabilir hale getirmesi zaruridir. Hiçbir iktidar ve hükümet vatandaşına zulmetmez. Bir disiplinsizlik söz konusu. Hatay’da su sorunu halen çözülmemiştir” dedi.

"Tam 5 aydır hala hizmet tam anlamıyla ulaşmadı"

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, depremzedelerin unutulduğunu ve Türkiye gündeminin farklı noktaya evrildiğini söyleyerek, “İnsanlar barınma sorununun yanında, su sorunu, yol sorunu, gıda krizi, hijyen sorunu ile hala karşı karşıyalar. Tam 5 aydır bu insanlara hala hizmet tam anlamıyla ulaşmadığı gibi şu anda enerji şirketleri elektrik faturalarını tahsil etme noktasına geldi. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti, bu 11 ilimizin toplam nüfusu 14 milyon 13 bin 196 kişiden oluşuyor, buranın ne yazık ki elektrik giderlerini karşılayamayacak durumda. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada Yeşil Sol Parti'nin önergesi, AKP ve MHP'li vekillerin oylarıyla reddedildi. (ANKA)

Gündem