Dernek adı: Terörle Mücadele | Başkanın aracında bulunanlar: 50 Kilo Esrar

Dernek adı: Terörle Mücadele | Başkanın aracında bulunanlar: 50 Kilo Esrar
Terörle Mücadele ve Vazife Kahramanları Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Şahin Aslan, aracıyla seyir halindeyken çevirmeye yakalandı. Aracında 50 kilo esrarla yakalanan Aslan, ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyarbakır- Urfa istikametinde seyreden bir araç, Kayapınar ilçesi Pirinçlik Jandarma Karakol Komutanlığı önündeki arama noktasında yapılan denetim sırasında çevirmeye yakalandı.

Bir erkek ve kadının bulunduğu aracı durduran ekipler, araç içerisinde yaptıkları aramada 50 kilogram esrar maddesi ele geçirdi. Araç sürücüsünün Terörle Mücadele ve Vazife Kahramanları Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Şahin Aslan olduğu ortaya çıktı.

Dosyaya gizlilik kararı getirildi

Mezopotamya Ajansı'nın yer verdiği haber göre; İmam nikâhlı eşiyle birlikte gözaltına alınan Aslan, geçen hafta sonu çıkarıldığı adliyede “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan tutuklanıp cezaevine konuldu. Eşi ise serbest bırakıldı. Savcılığın, 50 kilo uyuşturucu ile yakalanan Şahin Aslan’ın dosyasına ‘gizlilik’ kararı aldığı öğrenildi.

Devlet yetkilileriyle yakın ilişkide

Ajans'ın derlediği bilgilere göre, Şahin Aslan, Diyarbakır'daki birçok bürokrat ile askeri yetkili ile yakın ilişkileri olan bir isim. Birçok bürokratla makamlarında görüşen Aslan’la birlikte çekilen fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşıyor.

Aslan, HDP İl Örgütü önünde oturtulan aileleri de sık sık ziyaret ettiği belirtiliyor. (Kısa Dalga)

Gündem