Dersim depremini değerlendiren Naci Görür: Bu fayda büyük kırılma olacak

Dersim'de yaşanan deprem sonrası açıklama yapan Yer Bilimci Naci Görür kırılan fay hattında uzun süredir büyük bir deprem beklediklerini söyledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 16.28'de Dersim'in Pülümür ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

Yer Bilimci Naci Görür Dersim'de kırılan fay hattının 7'nin üzerinde bir deprem üreteceğini anımsatarak, "Dersim ve Pülümür'de yerleşim yerlerinde gerekli önlemler alınmalıdır dedi.

Naci Görür sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Arkadaşlar, Süleymanuşağı Pülümür’de (Tunceli) 4,2 deprem oldu. Biliyorsunuz bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Ben bir müddettir Tunceli ve Pülümür’ e dikkat çekiyordum. Daha bu sabah bile söyledim. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli gereken önlemler alınmaşldır. DEPREM DİRENÇLİ KENTLER İSTİYORUZ, sevgiyle.

Pülümür merkezli depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür de yeni uyarılar da yaptı.

Görür ilk olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Ben bir müddettir Tunceli ve Pülümür’ e dikkat çekiyordum" diyerek önceki uyarılarını hatırlattı ve "Deprem dirençli kentler istiyoruz" mesajını verdi.

(Kısa Dalga)

Gündem