Dervişoğlu: 2010’daki değişiklikle devlet yönetimine ve yargıya FETÖ’yü ortak ettiniz

Dervişoğlu: 2010’daki değişiklikle devlet yönetimine ve yargıya FETÖ’yü ortak ettiniz
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, yeni anayasa tartışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu: "2010’daki anayasa değişikliğiyle devlet yönetimine ve yargıya FETÖ’yü ortak ettiniz, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün yaşanmasına vesile oldunuz."

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu partisinin TBMM grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.. Dervişoğlu yeni anayasa çalışmalarından, sokak hayvanları yasa tasarısı ve ekonomiye dair açıklamalar yaptı.

Müsavat Dervişoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

''Tayyipizm’den, Türkiye’yi elbirliği ile kurtulalım!"

İktidar mensuplarınca "Sivil Anayasa" tartışmalarının yeniden gündeme taşındığına dikkat çeken Dervişoğlu, "Yürürlükte olan 1982 Anayasası'nda vesayet yok değil. Elbette var! Var ama askeri yönetimlerin vesayetinden ziyade, yaptığınız anayasa değişikliklerinden kaynaklı olarak Recep Tayyip Erdoğan vesayeti var. Gelin, doğru bir iş yapmak istiyorsanız biz hazırız! Bu anayasadan bütün vesayetlerin izlerini silelim. İşe de Tayyip Erdoğan vesayetini kaldırmakla başlayalım. Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi diye adlandırılan Tayyipizm’den, Türkiye’yi elbirliği ile kurtulalım!" şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın yeni kutuplaşma bombası: Çocuklar mı ölsün, köpekler mi?

Sokak hayvanları tartışması için "Erdoğan’ın yeni kutuplaşma bombası!" değerlendirmesinde bulunan Dervişoğlu, "Çocuklar mı ölsün? Köpekler mi ölsün? Elbette soruları ölümle soracaklar! Çünkü, şairin de dediği gibi; onlar ümidin düşmanıdır, akar suyun, meyve çağında ağacın, serip gelişen hayatın düşmanı. İşte o yüzden sordukları da sorular da yaşamaya değil,
ölüme dairdir. Çözümleri de toplumu her zaman ikiye bölmektir." ifadesini kullandı.

''Hayvan hakları yasası çıkartılmalıdır''

İYİ Parti'nin çözüm önerilerini sıralayan Dervişoğlu, "Yapılacak şeyin formülü bellidir: 'Topla, Kısırlaştır, Aşıla, Koru' Bu süreçte barınakların kapasitesi ve imkanları da arttırılmalıdır. Evcil hayvan ticareti tamamen yasaklanmalıdır. Hayvanlar takip edilmeli, onları sokağa terk edenlere yaptırım uygulanmalıdır. Yani hayvan hakları yasası çıkartılmalıdır" açıklamasını yaptı.

''Garibanı gammazlama projesi''

Vergi kayıp kaçağına yönelik ihbar bildirimi uygulamasına tepki gösteren Dervişoğlu, yöntem için "Biz adını “MUYAP” koyduk. Yani muhbirlik yap, para kazan projesi" yorumunu yaptı. Dervişoğlu, “Hayatın her alanında vatandaşı birbirine düşürerek siyasi rant sağlamaya çalıştıklarını biliyorduk ama bunu iktisadi alana taşıyacaklarını, Daha da önemlisi istibdat dönemlerinden kalma “Sayın Muhbir Vatandaş” uygulamasını hayata geçireceklerini doğrusu düşünememiştik." şeklinde konuştu. "İlk ihbarı ben yapmak istiyorum" diyen Dervişoğlu, "Bu ülkede yap işlet devret projeleriyle ihya ettiğiniz yandaş şirketler milyarlarca lira vergi kaçırıyorlar. Aflardan bahsetmiyorum bile! Gidin enselerine yapışın. Bu ihbarımdan dolayı bana vereceğiniz parayı da şimdiden emekli kardeşlerime bağışlıyorum." diye ekledi.

Yeni müfredata onay

Eğitimde yeni müfredatın onaylanmasına değinen Dervişoğlu, "Talim ve Terbiye Kurulu 67 bin 284 öneriyi 6 günde görüşüp, tek tek incelendiğini açıkladı. 67 bin 284 öneriyi sadece 1 dakika görüşseler, hiç uyumadan 47 gün sürerdi. Hızlı karar alacağız diye, doğru karar almayı yine unuttular. Bakan da jet hızıyla onayladı. Adaletsiz kaldıkça liyakatten, liyakatsiz kaldıkça eğitimden, eğitimsiz kaldıkça gençlerimizden ve geleceğimizden uzaklaşıyoruz. Çünkü bakmıyorlar, görmüyorlar. Darbe mi arıyorsunuz? İşte bunların hepsi darbe! Adalete darbe, eğitime darbe, gençliğe darbe, Türk milletinin varlığına darbe!" değerlendirmesinde bulundu.

Tuğgeneralin insan kaçakçılığı

Bir tuğgeneral ve ekibinin makam aracı ile göçmen kaçakçılığı yaparken yakalanmasına sert çıkan Dervişoğlu, "Olayın “soruşturması” neticesinde adeta ödül verilir gibi ilgili söz konusu general, apar topar emekliye sevk edildi. Milletimizin göz bebeği ve en hassas değerlerinden olan, “Kahraman Ordumuzun” Bu haberlere konu olması, personelinin bu tarzda işlere girişmesi tek kelime ile utanç vesilesidir. Türk milletine ve Türk ordusuna karşı yapılmış en büyük ihanet budur." dedi.

Astsubaylara makam tazminatı

Emekli astsubaylara yönelik verilen makam tazminatı sözünün yerine getirilmediğine işaret eden Dervişoğlu, "Buradan hükümete sesleniyorum: Sözünüzü tutun! Makam tazminatı, lütfedilen bir imtiyaz değil, kazanılmış bir hakkın teminatıdır. İYİ Parti olarak görüşümüz şudur ki; astsubaylarımızın makam tazminatları derhal verilmeli, sözleşmeli astsubaylar muvazzaf statüsüne çıkarılmalıdır. Bu ülkenin vatandaşları, henüz hayattayken, neden huzurlu ve onurlu bir yaşam sürmelerine müsaade edilmiyor? Bunu soruyoruz." ifadesini kullandı.

“Tasarrufu dağda teröristle mücadele eden şanlı Türk askerinin alın terinden yapmayacaksınız”

Sözleşmeli erbaş ve erlerin keyfi şekilde iş akdine son verilmesine zemin hazırlayan kanun teklifine de tepki gösteren Dervişoğlu, “İYİ Parti Genel Başkanı olarak buradan açıkça ifade ve ilan ediyorum. Haklarını teslim etmediğiniz yahut göz göre göre hakkını çiğnediğiniz bu askerler,
Fransız lejyonerleri değil, Ortadoğu’dan topladığınız çapulcular hiç değil! Bunlar şanlı Türk ordusunun kahraman neferleridir. Bu neferler ki; bugün Elbab’ta, Azez’de, Cerablus’ta vatan nöbeti tutuyor, Bu neferler ki; Gabar’da, Tendürek’te vatan savunuyorlar! Tasarrufu dağda teröristle mücadele eden şanlı Türk askerinin alın terinden değil, devlet malıyla zengin ettiğiniz yandaşlarınızdan yapacaksınız. Tasarrufa Mehmetçiğin hak ve hukukundan değil,
5 maaşlı saray bürokratlarınızdan başlayacaksınız. Tasarrufa Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz ve yıkılmaz kalesi olan kahraman Türk ordusundan ve onun mensuplarından değil,
Atatürk’ün kurduğu kurumlarda bir de onu tekfir ederek oturan lüks meraklılarından başlayacaksınız.” diye ekledi.

“Netanyahu rejimi; haydut, zalim ve gayrımeşru bir rejimdir”

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları üzerinden İsrail Başbakanı Netanyahu'yu hedef alan Dervişoğlu, "Artık naylon çadırların bile hunharca bombalandığı bir insanlık trajedisi yaşıyoruz. İşgalci Netanyahu rejimi, savaş suçu, soykırım suçu ve insanlığa karşı suçlardan uluslararası hukukun nezdinde suçlu bulunmayı hak eden, haydut, zalim ve gayrımeşru bir rejimdir." ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem