Derya Yanık'tan AFAD kolileri açıklaması: Bilgim ve kontrolüm dışında gerçekleşmiştir

Derya Yanık'tan AFAD kolileri açıklaması: Bilgim ve kontrolüm dışında gerçekleşmiştir
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın, depremzeler için hazırlanan kolilerin propaganda aracında görüntülenmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı AKP’nin Osmaniye’den milletvekili adayı gösterdiği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın propaganda aracında AFAD kolileri görüntülenmişti.

Cumhuriyet'in bu haberinden sonra CHP milletvekili Gamze Taşçıer de görüntüleri yayınlayıp "Derya hanım açıklayabilecek misiniz?" diye sormuştu

Bakan Yanık, Twitter hesabından açıklama yaptı. "Sosyal medyada dün akşam itibarıyla paylaşıma sokulmasıyla haberdar olduğum görüntülerdeki durum bilgim ve kontrolüm dışında gerçekleşmiştir" diyen Yanık şunları söyledi:

"Bu görüntüler referans gösterilerek kamu kaynaklarını kullandığımız iddiası haksız ve mesnedsizdir. Konu tüm detaylarıyla ayrıca araştırılacaktır.

Seçim sürecinin ilk dakikasından itibaren son derece açık ve şeffaf bir seçim yürütüyoruz. Bu türden olayları fırsat bilip kendilerine istismar malzemesi çıkartmaya çalışanlar da şunu iyi bilsin ki bugüne kadar bu necip milletin tek bir helal kuruşuna halel getirmedim, getirilmesine de müsaade etmem. Bunun tasdiki için beklemeniz gereken süre sadece 18 gündür." (Kısa Dalga)

ekran-resmi-2023-04-26-14-20-25.png

Gündem