Destici'den asgari ücret açıklaması: Yüzde 50 artışla, 8 bin TL'nin üzerinde olacağını tahmin ediyorum

Destici'den asgari ücret açıklaması: Yüzde 50 artışla,  8 bin TL'nin üzerinde olacağını tahmin ediyorum
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücrete ilişkin "Hem iş dünyamızı hem de işçi kardeşlerimizi düşünerek makul olan tespit ve tekliflerde bulunduk. Biz, yüzde 50 civarında bir teklifi önerdik. 8 bin liranın üzerinde bir rakam olduğunu tahmin ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammının bugün açıklayacağını duyurmuştu. Erdoğan grup toplantısından sonra gazetecilerin soruları üzerine de “Herkesin her söylediği ile adım atamayız. Bizim sırtımızda küfe var. Küfe olmayanlar rahat konuşur” demişti.

Yüzde 50'lik bir artışla...

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici asgari ücret ve EYT hakkında şunları söyledi:

"Hem iş dünyamızı hem de işçi kardeşlerimizi düşünerek makul olan tespit ve tekliflerde bulunduk. Biz, yüzde 50 civarında bir teklifi önerdik. Ben, en son görüşmede de iş dünyasının bu rakama yaklaştığını gördüm. İnşallah yüzde 50'lik bir artışla bu ilan edilecektir diye ümit ediyorum. 8 bin liranın üzerinde bir rakam olduğunu tahmin ediyorum.

Söyleyeceğim ikinci konu ise EYT. Haklı olarak emeklilik bekliyorlar ve biz de bunu uzun yıllar savunduk. Oyun içinde kurul değiştirilemez. Toplamak, düzeltmek ve hak sahibine hakkını teslim etmek yine bizim içinde bulunduğumuz Cumhur İttifakı'na nasip olacak inşallah" dedi. (DHA)

Görüntü Dökümü:

- Mustafa Destici'nin açıklamaları

Haber-Kamera: Oğuzhan SARI- Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/ ANKARA, (DHA)-

Gündem