DEVA Partisi'nde bir ilk: ‘Metaverse mitingi’ düzenledi

DEVA Partisi'nde bir ilk: ‘Metaverse mitingi’ düzenledi
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Metaverse evreninde düzenlediği mitingde "Teknoloji baş döndürücü bir hızda ilerliyor. Boşa geçirdiğimiz her bir dakika, bizi dünya ile yarışta daha da geri sıralara itiyor. Oysa ülkemizin hak ettiği seviyeye gelmesini istiyorsak, dijital dönüşümü gerçekleştirmek zorundayız" dedi.

DEVA Partisi, Metaverse evreninde dünyanın ilk siyasi mitingini düzenledi. DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, avatarıyla katılıp konuştuğu mitingde gençlere seslenerek, "Bugün hep beraber tarihe tanıklık ediyoruz. Dünyada bir ilkin altına imza atıyoruz. Metaverse’deki ilk siyasi mitingi gerçekleştiriyoruz. Ethereum blok zincirinde sizlerle ilk biz buluşuyoruz. Metaverse’ü bugün hep beraber DEVAVERSE yapıyoruz” dedi.

Babacan konuşmasında şunları söyledi:

"TÜRKİYE'Yİ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ"

"Sağda solda gençlerin karşısına dikilip ‘çıkar telefonunu, göster’ diyenlere de bundan böyle hep beraber ‘çıkar telefonunu ‘Metaverse’deyiz’ diyelim. Hepiniz hoş geldiniz. Teknoloji baş döndürücü bir şekilde ilerliyor. Gençlik Eylem Planımız hazır. Gençlerin, gençler için hazırladığı eylem planımızı çok yakında paylaşacağız. Bizler Türkiye’nin özgürlükçü kadrolarıyız. Baskıdan nefes alamayan, ekonomik çıkmazların esiri olmuş milyonların olduğu bir yerde hiçbir özgürlük mümkün değil. Önce Türkiye’yi özgürleştireceğiz.

"25 YAŞINDAN KÜÇÜK GENÇLERE BEDAVA İNTERNET ERİŞİMİ SUNACAĞIZ"

Türkiye’yi yeni buluşların, yaratıcı fikirlerin ülkesi yapacağız. Hiçbir gence ‘başımıza icat çıkarma’ demeyeceğiz. Liselerde seçmeli olarak yapay zekâ, girişimcilik ve siber güvenlik gibi dersler açacağız. Teknoloji ürünleri üzerindeki vergileri düşüreceğiz. 25 yaşın altındaki tüm gençlere, internete bedava erişim hizmeti sunacağız. Batı'ya bakıyorum, hızla ilerleyen Asya’ya bakıyorum. Oradaki gençler bizim gençlerimizden daha iyi hayatlar yaşıyorlar. Ben bu durumu içime sindiremiyorum. Oralarda devlet, gençlerin potansiyelini açığa çıkaracak bir ortam sağlıyor. Baskıyı benimsemiş zihinlerle hiçbir sorunu çözemezsiniz, çözemiyorlar zaten.

"SANATIN SESİNİ KISAMALARINA MÜSADE ETMEYECEĞİZ"

Beştepe’de her gün bugün neyi yasaklasam diye iş listesi yapıyorlar. Önce pandemiyi bahane ederek gece müzik yasağı duruyor. Hiçbir farklı sese, hiçbir farklı söze tahammül edemiyorlar. Çünkü demokrat bir zihniyete sahip değiller. Tam da bahar şenlikleri döneminde K-Pop konserinin iptal haberi geldi. Önce yapacaklarını duyurdular, sonra iptal ettiler. Arkadaş, elin Koresi'ndeki müzik grubundan da mı korkuyorsunuz ya?

Kürtçe, Zazaca şarkılar söyleyen sanatçılarımızın önceden duyurulmuş konserleri iptal edildi. Biz sanatın sesini kısmalarına müsaade etmeyeceğiz. Seçim günü derin bir nefes alacağız. DEVA Partisi iktidarında her türlü baskı son bulacak. Müzikler susturulamayacak. Her dilde özgürce şarkılar söylenecek." (Kısa Dalga)

Gündem