DEVA'dan istifa eden eski İstanbul il Başkanı Erol: DEVA Partisi, milletvekilliği uğruna Türkiye'yi kurban etti

DEVA'dan istifa eden eski İstanbul il Başkanı Erol: DEVA Partisi, milletvekilliği uğruna Türkiye'yi kurban etti
Seçimlerden sonra DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı görevinden istifa eden Erhan Erol: DEVA’nın, Gelecek’in ve SAADET’in dışarda olması en az 6-7 puan oy almasını sağlardı. Bugün bu iktidar olmazdı. Ben iddia ediyorum. Bütün bu partilerin CHP’ye katkısı yüzde 1 bile değil. Aksine, CHP’ye oy verecek insanların başka partilere oy vermesine neden oldu."

İki dönem AKP Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra, DEVA Partisi'ne geçen ve İstanbul İl Başkanlığı görevinden seçim sonrası istifa eden Erhan Erol, DEVA Partisi'ndeki tartışmaları ve istifaya giden süreci değerlendirdi.

Erol, Duvar'a verdiği röportajda, DEVA ve Gelecek Partisi'nin AKP'den ayrılan isimler tarafından kurulmasına ilişkin tartışmalara değindi ve "Orijinali varken kimse çakmanın peşinden gitmez" yorumunu yaptı.

Seçim öncesi oluşturulan milletvekili listelerini eleştiren Erhan Erol, ''DEVA Partisi, milletvekilliği uğruna Türkiye'yi kurban etti' dedi.

Erol, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dört yıllık performansıyla ilgili olarak ise "İmamoğlu dev bir iktidar gücüyle karşı karşıya. CHP içindeki tartışmaların devam etmesi halinde İmamoğlu ile Mansur Yavaş önümüzdeki dönemde seçilemeyebilir. Bunun üzerinden İmamoğlu suçlanacak" şeklinde konuştu.

İstifa sürecini anlatan Erhan Erol, istifa kararını seçimden bir ay önce aldığını belirterek, istifa sebebini bir toplantıda yaptığı eleştirilerle açıkladı. İki yıllık süreçte DEVA Partisi'ndeki eleştirilerini dile getirdiğini ifade eden Erol, partiye başvurmadığını ve kendi talebinin olmadığını söyledi. Ancak DEVA Partisi'nin ısrarları üzerine partiye katıldığını ve genel başkan Ali Babacan ile görüştüğünü aktardı. Erol, DEVA Partisi'nde gördüğü bazı uygulamaların AK Parti'den farklı olmadığını ve bu durumun partiye zarar verdiğini belirtti.

Erhan Erol, DEVA Partisi'nin siyasi ekibinin zayıf olduğunu ve yeni isimlere ihtiyaç olduğunu söyledi. Ancak genel başkanın bu önerilere sıcak bakmadığını ifade etti. Ayrıca, DEVA Partisi'nin seçim sürecinde de zayıf kaldığını ve parti adaylarının tanınmamasının partiye olan güveni azalttığını belirtti.

DEVA Partisi'nin CHP ile ittifak yapmasının CHP'ye katkı sağlamak yerine oy kaybına neden olduklarını dile getirdi. Ayrıca, CHP'nin aday listesinde yer alan isimlerin CHP'ye borcu olduğunu söyleyen Erol, CHP'nin hortumlandığını ve DEVA Partisi'nin bu duruma katkı sağladığını iddia etti.

DEVA, Gelecek ve Saadet ayrı girseydi 6-7 puan oy alırdı

Erol şöyle konuştu:

"Sen AK Parti'ye kızan seçmene, 'Geleceksin, CHP’nin altı okuna oy ver' diyemezsin. Bu olmaz. Yani bir adam Fenerbahçe'yi bıraktı, ona 'Sen Galatasaraylı olmaya mecbursun' diyemezsin. Bu kadar basit değildir. Bu nedenle AK Parti’den rahatsız olan, AK Parti'ye oy vermeyecek seçmen için alternatif olması lazımdı. DEVA’nın, Gelecek’in ve SAADET’in dışarda olması en az 6-7 puan oy almasını sağlardı. Bugün bu iktidar olmazdı. Ben iddia ediyorum. Bütün bu partilerin CHP’ye katkısı yüzde 1 bile değil. Aksine, CHP’ye oy verecek insanların başka partilere oy vermesine neden oldu."

Erhan Erol, DEVA Partisi'nin seçim sürecindeki eksiklikleri ve iç tartışmaları anlatırken, siyasette odaklanmanın ve liderlik vasıflarının önemine vurgu yaptı. Ekrem İmamoğlu'nun lider alternatifi olarak desteklenmesi gerektiğini belirten Erol, Türkiye'de siyaset yapmanın zorluğunu ve liderlerin sürekli olarak siyasetle meşgul olmaları gerektiğini ifade etti.

Son olarak, Erhan Erol, Türkiye'nin siyasal İslam'ın engellenmesi için mücadele ettiğini ve DEVA Partisi'nde bu amacı gerçekleştiremediği için istifa ettiğini dile getirdi. (Kısa Dalga)

Söyleşinin tamamı

Politika