Hakarete uğrayan kadın müdür yardımcısı sürüldü, haraket eden müdür görevde

Hakarete uğrayan kadın müdür yardımcısı sürüldü, haraket eden müdür görevde
Mersin'de bir ortaokuldu erkek müdür, izcilikle uğraşan kadın müdür yardımcısına hakaret etti. Uzun süren soruşturma sonunda daha sonuç bile çıkmadan kadın müdür yardımcısı öğretmen olarak tayin edildi, müdür yerinde kaldı.

Cumhuriyet gazetesinden Abidin Yağmur imzalı habere göre Mersin’de bir ortaokulda izcilik faaliyetleriyle uğraşan müdür yardımcısı M.K., okul müdürü M.Z. ve iki öğretmen ile sohbet ederken Tarsus Gençlik Kampı’ndaki izcilik etkinliğini anlattı.

Müdür M.Z. “Ya bırakın Allah aşkına. İzciliğe giden kadınlar kendini pazarlamak için gidiyor” dedi.

Müdür Yardımcısı M.K. bu sözlere tepki gösterdi “Müdür Bey bu nasıl söz? Siz şu an bana hakaret ediyorsunuz” dedi.

Müdür M.K. ise “Ben sizi kastetmedim. Ancak gidenlerin yüzde 99’u öyle” ifadelerini kullandı. Müdür yardımcısı ile müdür arasındaki bu tartışmaya odada bulunan öğretmenler de tanık oldu

Müdür yardımcısı M.K., müdürü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet etti. Soruşturma açıldı. Okula müfettiş gönderildi.

Bu sırada okul müdürü M.Z’ ise şikayetini geri geçmesi için müdür yardımcısı M.K’ye baskı yaptı. M.K. karakola ve savcılığa başvurdu. M.Z. ise “Seni namusunla vururum. Senin adını çıkarırım” diye tehdit etti.

M.K’nin uğradığı hakaret Türkiye İzcilik Federasyonu’nun gündemine de geldi. Federasyon da okul müdürü M.Z. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu ayrıca, konuyu Milli Eğitim Bakanlığı’na bildirdi.

Tüm bu sürecin sonunda Toroslar Milli Eğitim Müdürlüğü ise idari ve adli soruşturmayı beklemeden kadın müdür yardımcısını okuldaki görevinden alıp bir başka okula öğretmen olarak gönderdi. Ziraat Odası Ortaokulu’na atanan M.K., son olaylar nedeniyle okuldaki görevinden alındı ancak iddiaların ve suçlamaların odağındaki müdür M.Z. görevinde kaldı.

Gündem