DHKP-C operasyonu: Adliyeye sevk edilen 14 kişiden 4'ü tutuklandı

DHKP-C operasyonu: Adliyeye sevk edilen 14 kişiden 4'ü tutuklandı
DHKP/C'ye yönelik olarak İstanbul merkezli 16 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalanan 91 kişiden emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 14 kişiden 4'ü tutuklandı.

Yasadışı silahlı örgüt DHKP-C'ye yönelik olarak İstanbul merkezli 16 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalanan 91 şüpheliden emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 14 kişiden 4'ü tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca, DHKP-C'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir ve Çanakkale'nin de aralarında olduğu 16 ilde yapılan operasyonlarda yakalanan 91 kişiden 14'ü, polisteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. 10 kişi "adli kontrol" şartıyla serbest bırakılırken D.Ö., A.N.Ö., G.N.K. ve E.D. ise "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

15 Ekim'de jandarma ve polis tarafından 16 ilde 126 kişinin gözaltına alınması için düzenlenen operasyonlarda 91 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan diğer kişilerin polis ve jandarmadaki sorguları sürüyor. (ANKA)

Gündem