Dicle Elektrik’ten kesintilerin "kasıtlı" olduğu iddiasına açıklama

Dicle Elektrik’ten kesintilerin "kasıtlı" olduğu iddiasına açıklama
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin 6 ilinde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, Şanlıurfa’daki elektrik kesintilerine ilişkin açıklama yaptı.

Kısa Dalga - Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Faturasını düzenli ödeyen abonelere göre 9-10 kat daha fazla enerji tüketilmesine yol açan kaçak elektrik kullanımı, şebekelerimiz üzerinde aşırı yük oluşturarak arızalara neden oluyor” dedi.

“Kasıtlı olarak elektriklerin kesilmesi” iddialarına yanıt veren Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, kaçak elektrik kullananların, faturasını ödeyen abonelere kıyasla çok daha fazla enerji tükettiğini ve bu durumun şebekelere zarar verdiğini söyledi. Arvas, şunları kaydetti:

“Kayıt dışı kullanıma bağlı olarak her geçen gün enerji tüketiminin daha da artması hem şebekeye hem de milli ekonomiye ciddi zararlar veriyor. Faturasını düzenli ödeyen abonelere göre 9-10 kat daha fazla enerji tüketilmesine yol açan kaçak elektrik kullanımı, şebekelerimiz üzerinde aşırı yük oluşturarak arızalara neden oluyor. Bu sebepten dolayı kırsal alanlarında bulunan hatlarımızda, aşırı gerilim düşümüne yol açan arz dengesizlik sorunlarını gözlemliyoruz."

yasar-arvas-001.jpg

“Şanlıurfa’da 1,49 milyar TL’lik altyapı yatırımımız engellendi”

Şanlıurfa'daki altyapı iyileştirme ve geliştirme çalışmalarının yapılan müdahalelerle sıkça kesintilere uğradığını ileri süren Arvas, "2018 ile 2023 yılları arasında 1,49 Milyar TL tutarındaki 148 yatırım projemiz bu müdahale ve engellemeler yüzünden gerçekleşemedi. Ancak bununla birlikte Dicle Elektrik olarak toplam bakım bütçemizin yüzde 33'lük bir kısmını Şanlıurfa ilimize ayırdık ve mümkün olan tüm iyileştirmeleri yapmaya çalıştık" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Gündem