Dikili Belediye Başkanı Kırgöz: Yangının ilerlemesi durduruldu

Dikili Belediye Başkanı Kırgöz: Yangının ilerlemesi durduruldu
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangının ilerlemesinin durdurulduğunu söyledi.

Kısa Dalga - İzmir'in Dikili ilçesi Çandarlı Mahallesi'nde öğle saatlerinde meydana gelen orman yangınıyla mücadele devam ediyor.

Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangınla ilgili ANKA Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, "Öğleden sonra çıkan yangın hepimizi çok üzdü. Adeta ciğerlerimiz yandı. Yerleşim alanlarının içerisinden çıkmış yangına kısa sürede müdahale edildi. Şu an 15 hava aracı müdahale ediyor. Biraz önce AFAD İl Müdürümüzle görüştüm. Yangının beli kırıldı. Yani tam anlamıyla kontrol altına alınamamakla birlikte ama ilerlemesi durduruldu. Kısa sürede kontrol altına alınır bilgisini aldım kendisinden. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. 3 evimiz hasar gördü kısmen de olsa birinin çatısı yanmış. Diğerleri de bahçe kısımlarında müştemilatları zarar görmüş. Onun haricinde başka bir mal kaybı yok" dedi.

dikili.jpg

"On binlerce metrekare alanımız yanıyor"

Orman yangınlarına karşı vatandaşlara çağrıda da bulunan Kırgöz, şunları söyledi:

"Dikkat edilmesi gerekiyor, gerçekten bu yıl ülkenin her noktasında çok yangın çıktı. Çıkmaya da devam ediyor. Bu tamamen muhakkak dikkatsizliklerden meydana geliyor. Ben buradan tüm yurttaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Lütfen dikkatli olalım. On binlerce metrekare alanımız yanıyor. Bu doğanın tekrar kendini yenilemesi kolay değil. Çok uzun bir süre alıyor. Hepimiz çok dikkatli olalım. Türkiye'nin her yeri birbirinden güzel. Özellikle bu sahil kıyıları gerçekten bir yeryüzü cenneti. Herkesi dikkatli olmaya çağırıyorum." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem