Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Maldivler'de: "Vizeyi kolaylaştırmak Türk turisti teşvik edecektir"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Maldivler'de: "Vizeyi kolaylaştırmak Türk turisti teşvik edecektir"
Maldivler'de bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Maldivler son derece popüler bir turizm destinasyonu haline geliyor Türk vatandaşları için. Dolayısıyla vizeyi kolaylaştırmak ya da vizeden ayrı bir rejimin uygulanması Türk turistlerin buraya gelmesini daha fazla teşvik edecektir."

Resmi ziyareti kapsamında Maldivler’de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Maldivler Dışişleri Bakanı Abdulla Shahid ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

 Çavuşoğlu, “İşbirliğimiz ve bu çerçevedeki koordinasyon, BM ve farklı platformlarda devam edecek. İşbirliğimizi ve iklim değişikliği ve çevre konusundaki fikir alışverişimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Maldivler’in bu konuyla ilgili olarak çabalarını ve girişimlerini desteklemeye devam edeceğimizi ifade etmek isterim” diye  konuştu.

Çavuşoğlu özetle şunları söyledi: “Ticaret hacmimizin önümüzdeki 2 yıl boyunca 100 milyon dolara çıkarılabilmesini hedefliyoruz. Ondan sonra birlikte ikili ticaret hacmiyle ilgili yeni hedefleri ortaya koyabiliriz.

Türk iş çevreleri arasında ve yatırımcılar arasındaki sizin ülkenize duyulan ilgi ifade ettiğim gibi artıyor. Birlikte onları teşvik etmek istiyoruz. Maldivler’de bir iş forumu düzenlenirse bunun son derece önemli olacağını aynı zamanda bunun Türkiye’de de düzenlenebileceğini ifade etmek istiyorum.

Konuştuğumuz ve ele aldığımız bazı sektörler var inşaat gibi, altyapı gibi, balıkçılık gibi bir başka sektör söz konusu olabilir işbirliği alanı ve tabii ki turizm. T

Maldivler son derece popüler bir turizm destinasyonu haline geliyor Türk vatandaşları için. Dolayısıyla vizeyi kolaylaştırmak ya da vizeden ayrı bir rejimin uygulanması Türk turistlerin buraya gelmesini daha fazla teşvik edecektir. Türk Hava Yolları (THY) zaten son derece önemli bir katkıda bulunuyor sizin turizm sektörünüze. Bu çerçevede THY’ye vermiş olduğunuz destekten dolayı bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.”

Terörizmle ve radikalleşme ile mücadelenin işbirliği alanlarının bir başkasını oluşturduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Bbizim FETÖ’yle mücadele konusuna vermiş olduğunuz destekten dolayı da teşekkür etmek istiyorum. Bu konuda yine de bu terörist örgütle ilgili olarak dikkatli olmanız ve tetikte olmanızı rica ediyorum. Değerlendirdiğimiz ve ele aldığımız başka konular var dini alanlarda işbirliği, İslam merkezi ve bu konudaki programın desteklenmesi biz bu çerçevede çabalarınıza katkıda bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyacağız” şeklinde konuştu. (DHA)

Gündem