Dışişleri'nden Avrupa Parlamentosu'na "Kürt konferansı" kınaması

Dışişleri'nden Avrupa Parlamentosu'na "Kürt konferansı" kınaması
Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu binasında düzenlenen Kürt Konferansı'nın PKK tarafından bir düzenlendiğini belirterek kınama mesajı yayınladı.

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu binasında düzenlenen Uluslararası Kürt Konferansı nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Bakanlık açıklamasında "PKK/PYD/YPG terör örgütünün elebaşları ve destekçileri tarafından ülkemiz karşıtı bir etkinlik gerçekleştirilmesini şiddetle kınıyoruz. Avrupa Birliği'nin terör örgütleri listesinde yeralan ve ülke bütünlüğümüzü hedef alan bir terör örgütünün propagandasına hizmet eden bu tür faaliyete imkan sağlanması kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı.

Bu yıl 17'incisi düzenlendi

Dışişleri Bakanlığı'nın kabul edilemez bularak kınadığı Uluslararası Kürt Konferansı, Avrupa Birliği-Türkiye Yurttaş Komisyonu (EUTCC) tarafından her yıl düzenleniyor. Bu yıl Avrupa Parlamentosu’nda 17’ncisi düzenlenen konferansın hamiliğini Başpiskopos ve Nobel Barış Ödüllü Desmond Tutu, İnsan Hakları Avukatı ve Nobel Barış Ödüllü Şirin Ebadi, Avrupa Konseyi İyi Niyet Elçisi ve İnsan Hakları Savunucusu Bianca Jagger, dünyaca ünlü ABD'li dilbilimci Noam Chomsky ve AP Sakharov Düşüncü Özgürlüğü Ödülü sahibi HDP'li siyasetçi Leyla Zana yapıyor. (Kısa Dalga)

Gündem