DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: Bu 1 Mayıs, Taksim'in yasaklı olduğu son 1 Mayıs olacak

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: Bu 1 Mayıs, Taksim'in yasaklı olduğu son 1 Mayıs olacak
1 Mayıs afişlerinden oluşan sergi, İstanbul’daki Taksim Metrosu'nda açıldı. Açılışa katılan Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Bu 1 Mayıs, Taksim'in yasaklı olduğu son 1 Mayıs olacaktır" dedi.

1976 yılından bu yana 1 Mayıs mitinglerine davet amacıyla davet amacıyla hazırlanan afişlerin yer aldığı sergi, Taksim Metrosu'nda bugün açıldı. Açılışa, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, SOL Parti PM üyesi Alper Taş ve Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da katıldı.

Açılışta konuşan Çerkezoğlu, "1 Mayıs, dayanışma günü olarak, yılın 364 günü çalışan işçilerin bir gün kendi talepleriyle düzene karşı olan itirazlarıyla nasıl bir ülkede ve dünyada yaşamak istediğimizi söylediğimiz ve umutlarımızı dünya işçi sınıfıyla birleştirdiğimiz gündür" dedi.

Bu yıl kutlanacak olan 1 Mayıs'ın ayrı bir anlamı olduğunu ifade eden Çerkezoğlu, !İstanbul’da 1 Mayıs’ı yine yasakların gölgesinde karşılıyoruz. 1 Mayıs Meydanı, yani Taksim Meydanı yasaklanmış durumda. İktidar, tümüyle haksız, hukuksuz ve mahkeme kararlarını çiğneyerek Taksim yasağını sürdürüyor. Biz biliyoruz ki Taksim yasağı, bütün yasakların simgesidir. Bu 1 Mayıs, Taksim’in yasaklı olduğu son 1 Mayıs olacaktır." (ANKA)

Gündem