DİSK yöneticisi fotoğraf çeken gazeteciye müdahale etti, DİSK Basın - İş yönetimi kınadı

DİSK yöneticisi fotoğraf çeken gazeteciye müdahale etti, DİSK Basın - İş yönetimi kınadı
DİSK toplantısı sırasında DİSK Tekstil İş Genel Başkanı Kazım Doğan bir gazetecinin fotoğraf çekmesine izin vermedi. DİSK - Basın İş'ten sendika yönetimine tepki geldi: "DİSK yönetiminin yaptığı basın toplantısında meslektaşımıza yönelik saygısız ifadeleri ve yakışıksız tavrı asla kabul etmiyoruz."

DİSK, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı sonrası basın açıklaması düzenledi. Asgari ücret ile ilgili DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu açıklama yaptığı sırada DİSK Tekstil İş Genel Başkanı Kazım Doğan bir gazetecinin fotoğraf çekmesine tepki gösterdi.

Gazeteci, "Benden ne istiyorsunuz beyefendi. Siz işçilere de böyle mi yapıyorsunuz? Böyle mi savunuyorsunuz haklarını? Çekmemizi istemiyorsunuz niye bizi çağırıyorsunuz, ayıp değil mi canlı yayında böyle yapıyorsunuz?" dedi.

Doğan tartışma sırasında gazeteciye "Konuşma fazla, gelme lan bir daha" ifadelerini kullandı. Arzu Çerkezoğlu ve diğer DİSK üyeleri gazeteciden özür diledi.

DİSK Basın İş'ten de kınama mesajı geldi: "DİSK yönetiminin yaptığı basın toplantısında meslektaşımıza yönelik saygısız ifadeleri ve yakışıksız tavrı asla kabul etmiyoruz. Tepkimizi konfederasyonumuzun yönetimine ileteceğimizi de tüm meslektaşlarımızın bilmesini isteriz." (Kısa Dalga)

Gündem