DİSK'ten Beşiktaş'ta eylem: Elinizi soframızdaki ekmekten çekin

DİSK'ten Beşiktaş'ta eylem: Elinizi soframızdaki ekmekten çekin
DİSK, 'İnsanca yaşanabilir ücret' talebiyle Beşikteş'ta eylem yaptı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) vergide adalet talebiyle Beşiktaş Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada “Hayat pahalılığına, zamlara karşı insanca yaşanacak ücret” pankartları açılarak, “Asgari değil, toplu sözleşme” ve “Asgari değil, insanca yaşam” dövizleri taşındı.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu açıklamasında, gelirde ve vergide adalet istediklerini ve insanca yaşayacak ücret için alanlarda, meydanlarda, sokaklarda olmaya devam edeceklerini söyledi. Çerkezoğlu, şöyle konuştu:

'Türkiye’yi, asgari ücret toplumundan kurtarmak için mücadele veriyoruz'

"Türkiye’yi, asgari ücret toplumundan kurtarmak için mücadele veriyoruz. Bunun yolu da sendikadır. Asgari ücretin belirlenme sürecindeyiz. Komisyon iki toplantı yaptı. Üçüncü ve dördüncü toplantının ne zaman olacağı muamma. Masadakiler bile bilmiyor. Yani aslında tümüyle bir formaliteye dönüşen sürecin formalitesi bile işletilmiyor. Düşünün, bir masanın etrafında toplanan 15 kişi, milyonlar hakkında karar veriyor. Hatta 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminden sonra asgari ücretin belirlenmesi tek kişinin iki dudağı arasına teslim edildi. Bu hak mıdır? Masada bütün sendikaların bulunduğu ve gerçek bir toplu pazarlıkla asgari ücretin belirlenmesi gerekiyor."

'Artık yeter'

"Adil bir vergi sistemi için mücadeleyi büyütüyoruz. Adaletli bir vergi sistemi için kanun teklifimizin oy birliğiyle Meclis'ten geçmesi için çağrı yapıyoruz; Artık yeter. Eğer daha fazla vergi toplamak istiyorsanız halkın gözüne bakmaktan vazgeçin, etrafınıza bakın. Elinizi soframızdaki ekmekten çekin. Şirketlerin, bankaların kârları azamiyken bizi açlık sınırının altında asgari ücrete mahkum eden bu düzeni değiştireceğiz." (Kısa Dalga)

Gündem