Disney'in Atatürk dizisi dışişleri mesesine döndü: Fidan ve Kalın sürece bizzat müdahil oldu

Disney'in Atatürk dizisi dışişleri mesesine döndü: Fidan ve Kalın sürece bizzat müdahil oldu
Gazeteci Candaş Tolga Işık, Disney’in “Atatürk” dizisiyle ilgili Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın sürece dahil olduğunu, Disney’ tarafından da yarın tartışmalara dair bir açıklama geleceğini açıkladı.

Atatürk dizisinin Disney’de değil Fox TV’de yayımlanacağı, bu kararın arkasında ise “Ermeni Lobisinin” olduğu iddia edilmişti.

Gazeteci Işık, sosyal medya hesabından yaptığı, “Ermeni Diasporası’nın her zamanki dezenformasyonlarından biri dönüyor” paylaşımla bu iddiaları yalanladı.

Işık’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

Atatürk dizisiyle ilgili Ermeni Diasporası’nın her zamanki dezenformasyonlarından biri dönüyor. Yalan diasporası kendine yontmaya çalışıyor ama Disney’in kararında etkileri sıfır! Hakan Fidan ve İbrahim Kalın sürece bizzat müdahil oldu. Yarın Disney bir açıklama yapacak.

Diaspora Disney’in dünyada aldığı küçülme kararını kendi baskılarıyla alınmış gibi bir yalan yaymaya çalışıyor. Almaya’da, Fransa’da 2 bin içerik silindi. Ama o diziyi Türkiye’de “seve seve” yayınlayacaklar. Hem de FOX’ta ücretsiz yayınlayacaklar+tüm dünyada vizyona çıkaracaklar.

İYİ Parti’den uyarı

Öte yandan, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, iddialar karşısında Disney Plus platformunu tenkit etti. Zorlu açıklamalarında, “Böyle bir karar alındığı takdirde söz konusu platforma üye olan tüm vatandaşlarımızı üyeliklerini sonlandırmaya çağırıyoruz” sözlerini sarf etti.

Gündem