Diyanet İşleri Başkanı: Seçmeli Kur’an dersi yüzde 10’larda, okul müdürleri için üzücü

Diyanet İşleri Başkanı: Seçmeli Kur’an dersi yüzde 10’larda, okul müdürleri için üzücü
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kuran’ın seçmeli ders olarak tercih edilmemesinden okul müdürlerini sorumlu tuttu.

Kocaeli’de dün, Eyüp Sultan İmam Hatip Ortaokulu ve Gölcük Eyüp Sultan yatılı Kuran kursunda hafızlığını tamamlayanlar için Hacı Fatma Kahraman Camisi’nde tören düzenlendi.

Törene Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katıldı. Erbaş, seçmeli din derslerine olan talebin azlığına dikkat çekerek, okul müdürlerini hedef aldı.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, törende konuşan Erbaş, nüfusa oranla hafız sayısının az olduğunu belirtti.

Öğrencilerin seçmeli dini derslere yönlendirilmesi çağrısı yapan Erbaş, “Allah’ın kitabını öğrencilerinize öğrenmeleri için teşvik edin. Siz de bundan sevap alacaksınız. Bazı okullarda yüzde 10’larda, yüzde 20’lerde öğrenci seçiyor. Bu o okul müdürü için gerçekten üzülecek bir hadise” dedi.

Erbaş, din kültürü ve ahlak bilgisi dersine de işaret ederek “9 yılda imamlık yapacak derecede bir gencin bilgiler alabilmesi mümkün” ifadelerini kullandı.

Törene kimler katıldı?

Öte yandan, törende dikkat çeken isimler yer aldı.

Töreni düzenleyenler arasında, laikliği hedef alan ve Hizbullah’ı savunan eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz’ın onursal başkanlığını yaptığı Manevi İktisadi Kalkınma Vakfı da yer aldı. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, kendisine para gönderdiğini iddia ettiği Yılmaz’ın, ayrıca Erbaş ile yakın olduğu biliniyor.

Töreni ise Mayıs 2021’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un da katılımıyla Ayasofya’da düzenlenen bir icazet töreninde Atatürk’ü hedef alan reisül kurra Demirkan yönetti.

Hilafet çağrısı ve çeşitli açıklamalarıyla tepki çeken imam Konakcı, Şevki Yılmaz’ın oğlu AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ile Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu da törene katıldı. (Kısa Dalga)

Gündem