Diyanet personeli anlattı: Cuma yardımlarında yolsuzluk, baskı, intihar…

Diyanet personeli anlattı: Cuma yardımlarında yolsuzluk, baskı, intihar…
Diyanet personeli, Diyanet'in içindeki yolsuzlukları ve intihara sürükleyen siyasi baskıları anlattı.

Diyanet'in bünyesinde 13 yıldır din görevlisi olarak çalışan Yunus Emirhan Kılıç, Diyanet'in içindeki yolsuzlukları, siyasi müdahaleyi ve intihara sürükleyen baskıları Halk TV'den Sorel Dağıstanlı'ya anlattı.

Adalet Bakanlığı'na bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde manevi danışmanlık da yapan Kılıç, Diyanet'in içindeki adaletsizliğin dibe vurduğunu söyledi.

Kılıç, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın mevcut durumu maalesef Diyanet İşleri Başkanlığı'nı tartışılır hale getirdi. Bu aslında Diyanet gibi bir müessesenin suçu değil, bu kurumu idare edenlerin beceriksizliğidir" dedi.

"Cuma yardımlarında yolsuzluk yapıyorlar"

Görevli olduğu camide cemaatten toplanan Cuma yardımlarında yolsuzluk yapıldığını anlatan Kılıç, şöyle konuştu: “Bu yolsuzluğu ortaya çıkararak şikayet ettim. Bunun üzerine şu anki İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş beni makam odasına çağırdı ve ‘Sen AKP düşmanıymışsın’ dedi. Yolsuzluğu ortaya çıkardığım için İstanbul İl Müftüsü 'sen AKP düşmanıymışsın' dedi. Bu adam Diyanet'e transfer edilen bir akademisyen. Fakültede hangi başarıya imza attı da bu adamı İstanbul gibi önemli bir şehrin personeli yaptınız? Bana, ‘İYİ Partiliymişsin, AKP düşmanıymışsın git bir AKP ile görüş’ dedi. Bunun bende kayıtları var, suç olmaması için paylaşmadım. Eğer savcılar isterse bu ses kayıtlarını verebilirim.

"Bu konuşmadan sonra ihraç edileceğime inanıyorum"

“Bir müftünün personelini odasında "Falanca partiye düşmanmışsın" demesi Diyanet'in ne hale getirildiğini gösteriyor. Bu konuşmalarımdan sonra beni ihraç edeceklerine inanıyorum. Bunların en kolay yaptığı iftiradır. Bunlar insanları ötekileştirme uzmanıdır, algı mühendisidir. Onların tekerine çomak soktuğunuz zaman size atamayacakları iftira yoktur.

20 yaşındaki imam camide intihar etti

“Diyanet'in merkez teşkilatında, genel müdür, daire başkanı, başkan yardımcısı bu adamlar Beytullah'ı arpalığa çevirdiler. 20 yaşındaki bir imam niye kendisini caminin avizesine asar da intihar eder?

“35 yaşındaki bir müezzin evinin lojmanında niye kendini av tüfeğiyle vurup intihar eder? 'Siz tarikat cemaat yapılanması Diyanet'te yoktur' falan… Bu lakırtıları bırakın.” (Kısa Dalga)

Gündem