Diyanet: Zekat parası ile afetzedelere konut yapılabilir

Diyanet: Zekat parası ile afetzedelere konut yapılabilir
Diyanet, "Deprem, sel ve benzeri nedenlerle barınma ihtiyacı ortaya çıkan ve zekat alabilecek durumda olan afetzedelere, kendilerine mülk olarak teslim edilmek üzere zekat parası ile konut yapılabilir" açıklaması yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan ramazan ayı nedeniyle mesaj yayımlandı.

Ramazan ayının bu yıl deprem nedeniyle acılı karşılandığın belirten Diyanet, "Bu yılın ramazan ayı temasını 'Ramazan ve Dayanışma' olarak belirledik. Ramazan ayı boyunca dayanışma bilincimizi daha güçlü kılacak faaliyetler yapacağız" dedi.

Açıklamada, şöyle denildi: "Afetzede kardeşlerimizin ihtiyaçları ve özellikle kalıcı konut yapımı için zekat verilip verilemeyeceği hususu, halkımız tarafından yoğun bir şekilde sorulmaktadır. Din İşleri Yüksek Kurulumuz 8 Şubat 2023 tarihinde, 'depremzedelere zekat verilmesi', 15 Şubat 2023 tarihinde de 'afetzedeler için zekat parasıyla barınma yerleri yapılması' konularında açıklama yayımlamıştır. Dolayısıyla deprem, sel ve benzeri nedenlerle barınma ihtiyacı ortaya çıkan ve zekat alabilecek durumda olan afetzedelere, kendilerine mülk olarak teslim edilmek üzere zekat parası ile konut yapılabilir. Depremzedelerin ihtiyaçlarını giderme noktasında yapılan yardımları organize etmek için yetkili ve sorumlu kılınan AFAD'ın açtığı özel zekat hesaplarına, kurulumuzca daha önce yayımlanan açıklamalar çerçevesinde, zekat almaya hak sahibi olan depremzedelere kalıcı konut yapılması için zekatların verilmesi uygundur" ifadeleri yer aldı. (DHA)

Gündem