Diyanet zirvede: Bütçesi kadar taşınmazları da göz dolduruyor

Diyanet zirvede: Bütçesi kadar taşınmazları da göz dolduruyor
Bin 731 olan tahsisli hayrat taşınmazlarının 961’ini Diyanet İşleri Başkanlığı kullanıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Diyanet, tahsisli taşınmaz sayısı itibarıyla tüm kamu kurumlarını geride bıraktı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, taşınmaz tahsisi yapılan kurum ve kuruluşlar listesinde zirveyi kaptırmadı.

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi olan Heybeliada Sanatoryumu’nu ve Bomonti Bira Fabrikası’nın kalan binalarını da bünyesine katan Diyanet İşleri Başkanlığı’nda tahsisli taşınmaz sayısı 961’e ulaştı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, 2022 yılında bin 731’e ulaşan tahsisli taşınmaz sayısının yüzde 55,5’ini Diyanet’e verilen taşınmazlar oluşturdu. 2016 ve 2017 yıllarında en çok taşınmaz meslek odaları, vakıf ve derneklere tahsis edilirken 2018 yılı itibarıyla Diyanet İşleri Başkanlığı öne geçti.

2022 yılında tahsis edilen 58 taşınmaz ile birlikte toplam tahsisli taşınmaz sayısı bin 731’e ulaştı. Diyanet İşleri Başkanlığı, 961 tahsisli hayrat taşınmazı ile 18 kurumun yer aldığı listenin ilk sırasında yer aldı. Diyanet’in ardından vakıflar, 259 tahsisli taşınmaz ile ikinci sıraya yerleşti. Diğer bazı kurumlar ve tahsisli taşınmaz sayıları ise şöyle:

•Milli Eğitim Bakanlığı: 195

•Belediyeler: 136

•Dernekler: 60

•Kültür ve Turizm Bakanlığı: 42

•Üniversiteler: 20

•Gençlik ve Spor Bakanlığı: 14

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2019 yılından bu yana bünyesine kattığı tahsisli taşınmaz sayısı itibarıyla zirveyi kimseye bırakmadı. (Kısa Dalga)

Gündem