Diyanet'ten karma eğitim fetvası: 'Mahremiyet ve tesettür' şart

Diyanet'ten karma eğitim fetvası: 'Mahremiyet ve tesettür' şart
Diyanet, karma eğitime ilişkin "İslam’ın öngördüğü mahremiyet ve tesettür gibi dini hassasiyetlere riayet edilerek erkek ve kadınların bir arada bulunduğu ortamda eğitim görmesi mümkündür" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ‘kız okulları’ açıklaması ve HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun “Karma eğitimin devam ettiği okullarda gençler birbirini taciz edebilir” sözlerine tepkiler sürerken Diyanet'ten konuya ilişkin fetva geldi.

'Kadın ve erkeğin bir arada eğitim görmesi haram mıdır?' sorusu

Cumhuriyet'ten Mehmet Oflaz'ın haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın (DİB) dini konulardaki en yüksek karar ve danışma organı olan ve telefonlar ya da internet üzerinden sorulan soruları yanıtlayarak fetva veren Din İşleri Yüksek Kurulu, bu kez ‘karma eğitim’ için bir soruya yanıt verdi.

Kurul, internet üzerinden yöneltilen “Diyanet ‘karma eğitim’ hakkında ne düşünmektedir. Diyanet’e göre kadın ve erkeğin bir arada eğitim görmesi haram mıdır?” sorusunu yanıtladı.

'Mahremiyet ve tesettür kurallarına riayet'

Fetvada, “Müslüman erkek ve kadınların mahremiyet ve tesettür kurallarına riayet etmesi dini bir gerekliliktir. Buna göre İslam’ın öngördüğü mahremiyet ve tesettür gibi dini hassasiyetlere riayet edilerek erkek ve kadınların bir arada bulunduğu ortamda eğitim görmesi mümkündür” denildi. (Kısa Dalga)

Gündem