Diyarbakır Büyükşehir, 'bayrak kaldırıldı' iddialarını yalanladı

Diyarbakır Büyükşehir, 'bayrak kaldırıldı' iddialarını yalanladı
Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye meclislerinde bayrak kaldırıldığı ve İstiklal Marşı okunmasının DEM Parti tarafından reddedildiği iddialarının ardından her iki belediyenin eşbaşkanları iddiaları yalanladı ve iddiaların "karalama politikası" olduğu vurgulandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kimi yayın organından servis edilen “Meclis salonunda bulunan Türk bayrağı kaldırıldı” haberine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Nisan Çarşamba günü başlayan ve 19 Nisan Cuma günü biten ilk meclis toplantısında Türk bayrağının kaldırıldığına dair kimi yayın organından servis edilen haberlerin aslı astarı bulunmadığını kamuoyuyla paylaşmak zorunda kaldığımızı üzülerek belirtmek isteriz. Büyük bir kurgu ve manipülasyonla yanıltıcı bilgi yayıldığının bilinmesini isteriz. Meclis toplantımızda İstiklal Marşı okunduğu gibi bayrak da olması gereken yerde bulunduruldu.”

Bakan: Müfettiş görevlendirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise iddialar üzerine Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyelerine müfettiş görevlendirdiklerini duyurdu.

"Kayyım yolsuzluklarını hatırlattı"

Bunun üzerine DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, İçişleri tarafından başlatılan sürece tepki gösterdi. Doğan, Bakan Yerlikaya'nın paylaşımını alıntılayarak kamu kaynaklarının asılsız iddialara harcandığını belirtti ve şu eleştiriyi yaptı:

Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarımızın açıklamalarına rağmen bu asılsız iddialara inanmaya can atanlar olduğunu biliyoruz. Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz. Aynı kaynakları/olanakları kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları incelemek için seferber etmeyi düşünür müsünüz?
@AliYerlikaya

Gündem