Diyarbakır Sur Belediyesi'nden yeni görüntüler: Atatürk'ün fotoğrafına müdahale yok

Diyarbakır Sur Belediyesi’nin makam odasında, Mustafa Kemal Atatürk ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret edildiği iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldı. İktidar medyası da DEM Partililerin Atatürk fotoğraflarını indirdiğini öne sürdü. Ancak ortaya çıkan görüntüler tüm iddiaları yalanlıyor.

Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyelerinin ardından Sur Belediyesi için de soruşturma başlatıldı. Sur Belediye eş başkanları yaptığı açıklamayla sosyal medya üzerinden linç edildiklerini belirterek, iddia edilen sözlerin kendilerine ait olmadığını ifade etti.

Ancak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, odada bulunan şahsın gözaltına alındığını açıkladı.

Yayınlanan yeni görüntülerde, DEM Partililerin makama geliş ve misafirleri uğurlayış sırasında fotoğrafların duvarda bulunduğu görülüyor.

Öte yandan duvardaki fotoğraflara yönelik sözleri söyleyen kişinin de zihinsel engelli olduğu iddia ediliyor. İktidara yakın medya organları, odada giren bir şahsın ifadeleri üzerine duvarda bulunan fotoğrafların kaldırıldığını iddia etmişti.

Çelik açıklama yapmıştı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik X’te DEM Partili belediyeleri hedef aldı. Çelik, “Söz konusu çirkin yaklaşımlar içerisinde olanlara karşı tavrımız ve duruşumuz nettir. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin değerlerini savunmaya ve bunlara dönük saldırılara karşı durmaya devam edeceğiz” dedi.

Sur belediyesi: İddialar asılsızdır

Sur Belediye Eş Başkanları Fatma Gulan Önkol ve Adnan Örhan, iddiaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şunlar belirtildi: “Tüm yurttaşlara açık olan, Sur Belediyesi'nde görevi teslim aldığımız gün çekilen görüntülerle ilgili olarak sosyal medyada troll hesaplar tarafından bir linç girişimine tanık oluyoruz. Parti Yönetimimiz ve Eş Başkanlarımız tarafından söylendiği iddia edilen sözler, bizlerden bağımsız bir yurttaşın söylemi olup, görüntülerden de anlaşılacağı üzere tarafımıza yöneltilen iddialar asılsızdır. Makam odalarında yer alması gereken sembol ve fotoğraflarla ilgili olarak gerekli mevzuat doğrultusunda hareket edilmektedir.”

1 kişi gözaltına alındı

Sur Belediyesi mazbata töreni sonrasında yaşanan olaylar üzerine başlatılan soruşturmada 1 kişi gözaltına alındı. (Kısa Dalga)

Gündem