DEM Partili Serra Bucak Küçük: Mazbata verilmedi haberleri yanlış

DEM Partili Serra Bucak Küçük: Mazbata verilmedi haberleri yanlış
Diyarbakır'da seçimi kazanan DEM Partili Serra Bucak Küçük il seçim kurulundan mazbatayı alamadı. AKP'nin seçime itirazları nedeni ile mazbatayı şimdilik alamayan Bucak "Ayın 7'sine kadar bu süre işletilecek" diyerek mazbatanın bu tarihe kadar alınamayacağına işaret etti.

Güneydoğu Ekspres'in haberine göre yüzde 64.06 oranında oy alarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı’na seçilen DEM Partili Serra Bucak Küçük mazbatasını almak için İl Seçim Kurulu'na gitti. Ancak YSK’de yetkililer, AKP İl Başkanlığı’nın itirazı nedeniyle mazbatayı şu an veremeyecekleri yanıtını verdi.

AKP Diyarbakır İl Başkanlığı’nın, Büyükşehir ve 17 ilçedeki tüm seçim sonuçlarına itiraz ettiği belirtildi. AKP'li yöneticiler de itirazı doğruladı.

Bucak: Mazbata verilmedi haberi yanlıştır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, konuya dair açıklama yaptı. Bucak, "Biz buraya bugün Van'a dair bir açıklama yapmaya geldik. YSK ile görüşme yaptık. YSK'nin saat 15'e kadar itirazları alma süresi vardı. Bu süre tamamlandı. Ayın 7'sine kadar bu süre işletilecek. Burada Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarına mazbata verilmedi haberi yanlıştır, doğru değildir." dedi.

Gündem