Diyarbakır'da MHP ilçe başkanı il başkanını 'evimi kurşunlattı' diyerek şikayet etti

Diyarbakır'da MHP ilçe başkanı il başkanını 'evimi kurşunlattı' diyerek şikayet etti
MHP Çermik İlçe Başkanı Sinan Varol, MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Aslan tarafından tehdit edildiğini ve evinin kurşunlandığını iddia ederek şikayetçi oldu.

Diyarbakır'da 7 Ekim’de kongreye giden MHP teşkilatında yaşananlar ve ortaya atılan iddialar gündem oldu.

'Tehdit' iddiası

MHP Çermik İlçe Başkanı Sinan Varol, dün Çermik Merkez Karakol Komutanlığı’na giderek, İl Başkanı Miktat Aslan’dan şikayetçi oldu. Varol, kongre gününden bu yana Miktat Aslan tarafından tehdit edildiğini, evinin kurşunlandığını iddia etti.

'Kolundan tutup dışarı atıldı'

Amidahaber'in haberine göre 7 Ekim’de Diyarbakır’da düzenlenen il kongresine katılmak istediğini belirten Varol şikayet dilekçesinde, kolundan tutulup dışarı atıldığını söyledi. Aynı gün MHP İl Başkanı Miktat Aslan’ın kuzeni olduğunu söyleyen kişinin kendisini telefonla aradığını iddia eden Varol dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:

'Erkeksen kapının önüne çık'

“Kürt Ahmet’ olduğunu Elazığ’da mafya olduğunu belirten kişi beni aradı ve tehdit etti. 'Akşama görürsün' dedi. Sonrasında 07.10.2023 günü akşam 22.00 sıralarında benim Çermik İlçesi Bintaş Mahallesi’nde bulunan evimin önünde olduğunu ve 'Erkeksen gel köyünün içinde dolaşıyoruz’ diye söyledi. Ben de davama ve partiye zarar gelmemesi için dikkate almadım. Ama ısrarla 3 adet 05.. nolu numarası ile arayıp ‘seni öldüreceğiz, ömür boyu ceza da yesem seni öldüreceğim. Seni .... Seni evinden alacağım erkeksen kapının önüne çık. Seni kapıdan alacağım, erkek değil misin? 3 saattir köyünde geziyorum’ şeklinde tehdit ve küfür ediyorlardı.”

'Kasıtlı bir şekilde beni öldürmeye gelmişlerdi'

Diyarbakır merkezdeki evinde olduğu sırada Bekir Aslan ve Mustafa Aslan isimli kişilerin kendisini telefonla arayarak, “Evine ateş ettik” dediğini aktaran Varol şunları söyledi: “Bintaş Mahallesi’ndeki evimde oğlum olan Arif Varol, kızım Kader Varol vardı. 08.10.2023 günü saat 02.00 sıralarında beni tekrar adını sonradan öğrendiğim Bekir Aslan ve Mustafa Aslan isimli şahıslar arayarak evime silah ile ateş ettiklerini söyledi. Ben de bunun üzerine jandarmaya ihbarda bulundum. Ben Diyarbakır ilindeydim. Evime ateş edilip edilmediğini görmedim. Ama onların söylemi ile ateş ettiklerini öğrendim. Evime ateş ettiren Mithat Aslan isimli şahıs ve ateş ettiklerini beyan eden Bekir Aslan ve Mustafa Aslan isimli şahıslardan şikayetçi ve davacıyım. Kasıtlı bir şekilde beni öldürmeye gelmişlerdi. Ben de yapılan telefon görüşmelerinin ses kayıtları mevcuttur. Saat 02.00 sıralarında evime yapılan atıştan, sabah jandarma ekiplerinin gelip yaptığı incelemede bir adet evime sıkılan silahtan kurşun izi bulunmuştur. O kurşun incelenip dosyaya eklenecektir.” (Kısa Dalga)

Gündem