Diyarbakır’da muhtarlık seçiminde silahlı kavga: DEM Parti görevlisi yaşamını yitirdi, 11 yaralı

Diyarbakır’da muhtarlık seçiminde silahlı kavga: DEM Parti görevlisi yaşamını yitirdi, 11 yaralı
Diyarbakır Sur Ağaçlıdere Mahallesi’nde oy verme işlemi sırasında çıkan kavgada DEM Parti sandık görevlisi Emin Çelik hayatını kaybetti. Kavgada 11 kişi yaralandı.

Diyarbakır'ın merkez ilçesi Sur'a bağlı kırsal Ağaçlıdere Mahallesi'nde iki grup arasında muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada silahla vurulan DEM Parti'nin sandık görevlisi Emin Çelik hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

Mahallede oy kullanma işlemi sürerken iki grup arasında muhtarlık seçimi ile ilgili başlayan tartışma, taş, sopa ve silah kullanılan kavgaya dönüştü.

AA'nın haberine göre, ihbar üzerine olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Kavgada, silahla vurulan DEM Parti sandık görevlisi Emin Çelik hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

Yaralılar kentteki hastanelere kaldırıldı.

Silahlı saldırıdan sonra mahalle jandarma tarafından giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti: Gazetecilerin güvenliğini sağlayın

Öte yandan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, kavga sırasında gazetecilere yönelik de saldırı olduğunu belirterek sorumluların yakalanması çağrısı yaptı.

Cemiyet'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Ağaçlı kırsal mahallesinde muhtarlık seçimleri nedeniyle meydana gelen kavgayı takip etmek için bölgeye giden meslektaşlarımıza silahlı saldırı düzenlenmiştir.

"Anadolu Ajansı’nın aracına kurşun isabet etmiştir"

Anadolu Ajansı, Demirören Haber Ajansı ve İhlas Haber Ajansı ekipleri, saldırı sonrası bölgeden uzaklaşmaya çalıştıkları sırada Anadolu Ajansı’nın aracına kurşun isabet etmiştir.

Arkadaşlarımızın kimi ambulansla, kimi kendi aracıyla, kimi de koşarak olay yerinden uzaklaşmış ve güvenli bir bölgeye geçmiştir. Meslektaşlarımızla yaptığımız görüşmede şu anda can güvenlikleriyle ilgili bir sorun olmadığını bildirmişlerdir.

Meslektaşlarımızın herhangi bir zarar görmemesi sevindirici olsa da bu vahim saldırı bizim için oldukça endişe verici ve korkutucudur. Zira, bölgede bulunan arkadaşlarımız çok sayıda yaralının bulunduğu köyde güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığını, saldırganların da bu durumdan cesaret alarak kendilerine yöneldiğini belirtmiştir.

Meslektaşlarımızın şahsında basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hürriyetine yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, yetkilileri göreve davet ediyoruz. Olay yerinden uzaklaşmaya çalışan gazetecilere arkadan kurşun sıkacak kadar vahşileşen saldırganların bir önce yakalanarak, adalete teslim edilmesini bekliyoruz.

Bölgedeki mülki idare amirlerine, güvenlik güçlerine ve askeri personele, sahada çalışan gazetecilerin can güvenliğinin sağlanması için acil çağrıda buluyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem