Diyarbakır'da ön seçim yapan DEM Parti, itirazlar üzerine seçimi iptal etti

Diyarbakır'da ön seçim yapan DEM Parti, itirazlar üzerine seçimi iptal etti
DEM Parti'nin, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkan adaylarını belirlemek için yaptığı ön seçimi gelen itirazlar sonrası iptal edildi. Yeni seçim tarihi 21 Ocak oldu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır İl Seçim Koordinasyonu'undan Diyarbakır'daki ön seçimlere ilişkin açıklama geldi.

DEM Parti, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi’nde konuya dair açıklama yaptı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre burada konuşan DEM Parti Diyarbakır İl Seçim Koordinasyonu Eşsözcüsü Abbas Şahin şunları kaydetti:

“Amed’de kusursuz bir zafere ulaşmak için uzun zaman önce başlattığımız çalışmalarımız kapsamında geçtiğimiz hafta ön seçimleri gerçekleştirdik. Türkiye’nin demokrasiden fersah fersah uzaklaştırıldığı bir dönemde, güçlü ve kapsamlı bir katılımla gerçekleşen önseçimler demokrasi devriminin kapılarını aralamıştır."

Diyarbakır'daki seçimlere dair geçtiğimiz günlerde yaşanan teknik aksaklıkları anımsatan Şahin "Teknik aksaklıklara yapılan itirazlar Amed İl Seçim Koordinasyonunca değerlendirilmiştir. Bu değerlendirme kapsamında Amed halkının iradesinin ön seçimlere tam ve güçlü şekilde yansıması, herhangi bir kuşkuya yer vermemek için Amed Büyükşehir Belediyesi ön seçimleri tüm ilçelerde iptal edilmiştir" dedi.

Seçim tarihleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ön seçimlerinin 21 Ocak Pazar günü yapılacağını bildiren Şahin diğer ilçeler için şu bilgileri paylaştı: "Yenişehir ilçesi için ilk tur ön seçimi 20 Ocak Cumartesi günü, ön seçimi yapılan ilçe eşbaşkanlıklarının seçimlerinin ikinci turları ise 21 Ocak Pazar günü yapılacaktır.”

Ne olmuştu?

DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir ve 17 ilçede belediye eş başkan adaylarını belirlemek için 14 Ocak’ta, 21 bin delege ile sandığa gitti. 17 ilçenin tümünde ilk tur oylamalarda yüzde 51’i alan aday olmadığı için seçimler ikinci tura kaldı. İlk tur oylamalar Dicle ve Yenişehir ilçelerinde de itirazlar üzerine iptal edilmişti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanlığı için, 2’si kadın aday, 2’si erkek aday olmak üzere, 4 kişi en yüksek oyu almış, ancak yüzde 51 oluşmadığı için, seçimler ikinci tura kalmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem