‘Dodo’ daha karakolda şaştı: Cinayet gerekçesi olarak 5 yıl önce kesinleşmiş cezanın temyizini gösterdi

‘Dodo’ daha karakolda şaştı: Cinayet gerekçesi olarak 5 yıl önce kesinleşmiş cezanın temyizini gösterdi
Sinan Ateş cinayetinin kilit isimlerinden, “Dodo” lakaplı Doğukan Çep, Ateş’i öldürme gerekçesi olarak “Ateş’in Yargıtay aşamasındaki davasında yardımcı olmamasını” gösterdi, ancak Çep’in cezası 5 yıl önce kesinleşmişti. Çep, “Amacımız öldürmek değildi” dedi.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinin kilit isimlerinden, “Dodo” lakaplı Doğukan Çep, Ateş’i öldürme gerekçesi olarak “Yargıtay aşamasındaki davasında yardımcı olmamasını” gösterdi ama Çep’in kararı 5 yıl önce kesinleşmişti. Cinayet için İstanbul’dan Ankara’ya tetikçi gönderdiği belirtilen Çep kendini, “Amacımız öldürmek değildi” diye savundu.

NTV’den Gökhan Gerçek’in haberine göre, Çep Emniyet’teki ifadesinde, Ateş’e saldırı gerekçesini "Yargıtay'da temyiz aşamasındaki dosyam için yardım istedim. Ancak yardımcı olmadı. Bunun kızgınlığıyla korkutmak ve gözdağı amaçlı olayı planladık" dedi.

Oysa cezası 5 yıl önce kesinleşti

Çep’in Emniyet’te verdiği belirtilen bu ifadesi, tarihsel olarak da çelişki oluşturdu. Çep’in, “insan öldürme” ve “öldürmeye teşebbüs” suçlarından yargılanıp mahkûm olduğu dava yıllar önce bitmiş ve o yıllardan bu yana firari konumdaydı. Çep’in 35 yıl 4 aylık hapis cezası 2018 yılında Yargıtay’da kesinleşmişti.

Gündem