'Doğalgaz Tüketim Desteği' başvuruları başladı

'Doğalgaz Tüketim Desteği' başvuruları başladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen 'Doğal Gaz Tüketim Desteği'nde kış dönemine ilişkin başvuruların başladığını duyurdu. Bakan Yanık, artık kiracıların da destekten faydalanabileceğini kaydetti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 3 milyar TL bütçe ile hayata geçirilen 'Doğal Gaz Tüketim Desteği'ne ilişkin açıklamada bulundu. Yanık, mart-nisan aylarını kapsayan 1'inci dönemiyle ilgili ödemelerin yapıldığını belirterek, 331 bini aşkın haneye toplam 114,2 milyon TL destek verdiklerini hatırlattı.

Bakan Yanık, 'Doğal Gaz Tüketim Desteği' kapsamında başvuruların e-Devlet üzerinden sürdüğünü belirterek, " 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapabilecek. Bu kapsamda hali hazırda doğal gaz arzı sağlanan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunacağız. Önceki dönemimiz içerisinde yer almayan kiracılarımızı da destek kapsamına aldık. Bu doğrultuda başvuru şartları uygun olan ev sahibi veya kiracı olarak ikamet eden, mesken niteliğinde hanelerde yaşayan vatandaşlarımız destekten yararlanabilecek" dedi.

'Doğal Gaz Tüketim Desteği'nin ısıl harita baz alınarak 2 dönemlik belirlendiğini ve tutarın yıllık 450 ile 1150 TL arasında değişeceğini hatırlatan Bakan Yanık, "Doğal Gaz Tüketim Desteği'ni hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yansıtılacak" diye konuştu.

Bakan Yanık, sağlık raporu bulunan kronik hastalara yüzde 5 ek ödeme yapılacağını da belirtti. (DHA)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Ekonomi