Doğu Perinçek'in danışmanı Emin Adanur tutuklandı

Doğu Perinçek'in danışmanı Emin Adanur tutuklandı
Hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla 380 yıla kadar hapis istenen Emin Adanur, evine hacize gelen avukatlar ve haciz memurlarını darp ettirdiği gerekçesiyle tutuklandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in danışmanı Emin Adanur, evine hacze gelen avukatlar ile icra memurunu dövdürdüğü için çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

BirGün'ün haberine göre, Bursa'da önceki gün merkez Nilüfer ilçesinde meydana gelen olayda, Bursaspor eski başkanı da olan Emin Adanur, ödenmeyen borçtan dolayı kendilerine ait eve hacze gelecek olan Bursa Barosu'na bağlı avukatlar E.K. ve B.S ile bir icra memuruyla telefonla tartışıp, tehdit ve hakaret etti. İddiaya göre, Emin Adanur'un talimatı üzerine eve giden Bülent Can Korkmaz, B.Y.B. ve İ.A., hacze gelen avukatlar ile icra memurunu darbetti.

Avukatlar E.K. ve B.S. ile icra memurunun suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında; Emin Adanur ile Burak Can Korkmaz, gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Emin Adanur ile Burak Can Korkmaz 'görevi yaptırmamak için direnme' suçundan tutuklanırken, olaydan sonra kaçan B.Y.B. ve İ.A.'nın ise yakalanması için başlatılan çalışma sürdürülüyor.

Öte yandan Bursa Barosu da yaptığı açıklamada; saldırı olayını kınadığını duyurdu.

Perinçek "Bilgi birikimi ve ahlakıyla bizimle olacak" demişti

Perinçek, Adanur'u 15 Eylül 2023'te danışmanlık görevine getirmişti.

Paralarını aldığı onlarca aileye konutlarını teslim etmediği için dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanan ve yurtdışına çıkış yasağı bulunan Adanur’u danışmanlık görevine atadığını açıklayan Perinçek yaptığı açıklamada, şunları demişti:

“Sayın Adanur, önümüzdeki süreçte kurultay yaptığımızda bizim partimizin merkezi organlarında yer alacak. Bursa bizim pilot illerimizden biridir. Emin Adanur, Vatan Partisi Genel Başkan Danışmanı olarak önümüzdeki dönem bilgi birikimi ile ahlakı işe bütün örnek hareketleriyle bizimle birlikte olacak."

Adanur ise “Sayın Doğu Perinçek ile birlikte çalışmak benim için bir onurdur. Çok teşekkür ediyorum beni böyle bir göreve layık gördüğünüz için yüzünüzü asla kara çıkarmayacağım” ifadelerini kullanmıştı.

2023’ün Şubat ayında Vatan Partisi’ne üye olan Adanur, Vatan Partisi Genel Başkan Danışmanlığı'na atanmıştı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise "Emin Adanur’un dolandırıcı olmadığını" savunmuştu.

Vali makamında ağırlamıştı

İnci Sözlük ile Uludağ Sözlük’ün de ortakları arasında yer aldığı bilinen Adanur’u 1 Eylül 2023’te Bursa Valisi Mahmut Demirtaş makamında ağırlamıştı.

Vali Demirtaş ziyareti, “Basın mensubu Emin Adanur ve beraberindekiler ile Kadir Yılmaz'ı misafir ettik” açıklaması ile sosyal medya hesabından duyurmuştu.

380 yıla kadar hapsi istemiyle yargılandı

Adanur, Mayıs 2023'te kendisine ait olan inşaat firmasının yaptığı konutlardaki dairelerin birden fazla alıcıya satıldığı iddiasıyla toplam 380 yıla kadar hapis istemiyle iki ayrı davada yargılandı.

'Tacir veya Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticiliğin Dolandırıcılığı' suçlamasıyla yargılanan Adanur ve daireleri sattığı öne sürülen Ahmet Demirtaş hakkında yurt dışı çıkış yasağı verildi. Mahkeme heyeti tarafından ayrıca, her iki sanık hakkında adli kontrol şartı kapsamında haftada 4 gün polis merkezine giderek imza atmalarına karar verildi. (Kısa Dalga)

Gündem