Doktora saldırıya indirimli ceza!

Doktora saldırıya indirimli ceza!
İzmir'de 28 yaşındaki asistan doktor Emre Arslan'a hakaret eden, yumruk atarak bıçakla tehdit eden 27 yaşındaki Gökhan D.'ye verilen cezada indirim uygulandı.

Gökhan D. 13 Mart'ta Konak ilçesindeki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çocuk servisinde çalışan doktora saldırmıştı. Doktora hakaret edip yumruk atan saldırganın aynı zamanda bıçak çektiği iddia edilmişti.

Olayın ardından polis ekiplerince yakalanıp gözaltına alınan Gökhan D. tutuklandı. Bir süre sonra tahliye edilen Gökhan D., daha sonra başka suçlardan bir kez daha tutuklandı.

İddianamede Gökhan D. hakkında kamu görevlisine yönelik 'silahla tehdit', 'hakaret' ve 'basit yaralama' suçlarından ceza talep edildi. İzmir 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nce iddianame kabul edildi.

15 Haziran'da görülen duruşmaya sanık Gökhan D., başka bir suçtan cezaevinde olduğu için SEGBİS ile katıldı.

Esas hakkında mütalaasını sunan savcı, sanığın kamu görevlisine yönelik 'silahla tehdit', 'hakaret' ve 'basit yaralama' suçlarından cezalandırılması talebinde bulundu.

Karardan önce son sözü sorulan sanık Gökhan D., "Olayda bıçak kullandığımı söylemektedirler. Fakat olayın hemen akabinde bekçiler üzerimi aradı ve bıçak bulamadılar. Olay yerinde bıçakta kullanmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

İndirim uygulandı, ceza ertelenmedi

Savunmaların ardından karar açıklandı. Hakim, sanık Gökhan D.'yi kamu veya özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan sağlık personeline karşı görevleri sebebiyle işlediği kasten yaralama suçundan 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Ancak, Dr. Arslan'ın sesini yükseltmesi ve kapıyı kapatmasını haksız tahrik indirimi kapsamında değerlendiren mahkeme, bu cezayı 6 aya düşürdü.

Takdiri indirim de uygulayan hakim, 'kasten yaralama' suçundan Gökhan D.'ye 5 ay hapis cezası verdi.

Gökhan D.'ye 'hakaret' suçundan önce 1 yıl 9 ay hapis cezası veren hakim, bu cezasını da haksız tahrik ve sanığın ikrarı sebebiyle 11 ay 20 gün hapis olarak değiştirdi.

Sanık Gökhan D., 'silahlı tehdit' suçundan ise 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu cezası da haksız tahrik ve takdiri indirimle 1 yıl 8 ay hapis cezasına düşürüldü.

Gökhan D. üç farklı suçtan toplamda 3 yıl 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Gökhan D.’nin cezası ertelenmedi. (DHA)

Gündem