Doktordan bakana uyarı: Malatya ve Elazığ'da çok fazla meth bağımlısı var... Satışları 15 yaşında kız çocukları iddia ediyor...

Doktordan bakana uyarı: Malatya ve Elazığ'da çok fazla meth bağımlısı var... Satışları 15 yaşında kız çocukları iddia ediyor...
6 Şubat depremlerinden bu yana deprem bölgesi olan Malatya'da doktorluk yapan X platformundaki adıyla Polat Erdi isimli hekim İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı "Malatya ve Elazığ'da çok fazla meth+lyrica bağımlısı var" diye uyardı.

Depremden bu yana Malatya'da görevini sürdüren Dr. Polat Erdi, Elazığ ve Malatya'da çok sayıda meth ve lyrica bağımlısını olduğunu söyledi.

Erdi X platformundan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı etiketleyerek çağrıda bulundu.

Erdi şunları kaydetti:

"Sayın Bakanım Ali Yerlikaya Malatya ve Elazığ'da çok fazla METH+LYRİCA bağımlısı var... Konteyner kentlerde meth-lyrica satışı olduğunu 15 yaşında kız çocukları iddia ediyor... Bugün yani 29/09/2023 tarihinde 2 tane METH +LYRİCA bağımlısı psikotik spektrum kişiliği olan iki vaka baktım. Raporlarımda bunlar sabittir. Hasta mahremiyeti nedeniyle paylaşamıyorum ancak e-imza ile imzaladığım raporlarda bunlar açıkça yazılmıştır. Lütfen bu bölgeye operasyonları artırın. Çocukları zehirleyen bu yaratıklara göz açtırmayın. Gurur duyuyoruz sizlerle."

Dr. Erdi'nin geçmiş paylaşımlarında konuya ilişkin videolar yer alıyor. (Kısa Dalga)

Gündem