Doktorları hedef gösteren İmam Ahmet Gür açığa alındı

Doktorları hedef gösteren İmam Ahmet Gür açığa alındı
Sağlıkta şiddeti protesto eden doktorları "Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin" diyerek hedef gösteren Konya Kayalar Camisi imamı Ahmet Gür açığa alındı.

Kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın katledilmesine tepki olarak sağlıkta şiddete karşı iş bırakan sağlık çalışanlarını hedef gösteren Konya Kayalar Camisi imamı Ahmet Gür açığa alındı. TELE1'in haberine göre, Bosna Hersek Mahallesi Muhtarı Sait Tepe imam için "Açığa alındı. Müfettişler geldi buraya. Şu an camiye gitmiyor zaten" dedi.

Tepe, imam Ahmet Gür ile olan görüşmesini de anlattı. Buna göre Gür, sözlerinin yalnızca bir kısmının kesilerek verildiğini savundu. Tepe, "Pişman olmuştur tabii ki. 'Sözlerim kesildi' diyor. Ben başında ‘Bu bir katliam’ dedim diyor. ‘Bunu yapanlar… Böylesine bir katliam yapamazlar’ dedim diyor" ifadelerini kullandı.

Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan Dr. Ekrem Karakaya, hastane içinde bir hasta yakını tarafından katledilmiş, meslektaşları sağlıkta şiddeti protesto etmek ve önlem alınması çağrısında bulunmak için yurt yurt çapında eylemler düzenlemişti. Türk Tabipleri Birliği (TTB) iki günlük iş bırakma kararı alırken, İstanbul'daki eylemde polis tarafından biber gazı sıkılmıştı.

İmam Ahmet Gür ise 8 Temmuz cuma günü verdiği vaazda, "Doktor öldürüldü diye bunu devletin aleyhine, milletin aleyhine… Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapamadı. Günlük tedavi gören adam var. Bu kadar fırsatçılığa da gerek yok. Bu daha fazla doktorların öldürülmesini getirir, tahriktir. Sen vardın hastaneden boş döndün. Doktor da dedi ki bugün grevdeyiz. Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin! Buna fırsat vermeyelim, herkes akıllı olsun" demişti.

Vaazın videosunun sosyal medyada paylaşılması üzerine tepki gelmiş, imam hakkında Diyanet, Valilik ve Başsavcılık soruşturma başlatmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem