Doktorları hedef gösteren imam hakkında soruşturma başlatıldı

Doktorları hedef gösteren imam hakkında soruşturma başlatıldı
Diyanet İşleri Başkanlığı, doktorları hedef gösteren Konya Kayalar Camisi imamı Ahmet Gür hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Dr. Erdem Karakaya'nın Konya Şehir Hastanesi'nde katledilmesi sonrası sağlıkta şiddeti protesto eden doktorları ""Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapamadı. Bu, doktorların daha fazla öldürülmesini getirir, tahriktir" sözleriyle hedef gösteren cami imamı Ahmet Gül hakkında soruşturma başlatıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bazı sosyal medya mecralarında, Konya ilimizde görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bir müfettişimiz Konya ilimize gönderilmiştir."

VALİLİK DE SORUŞTURMA BAŞLATTI

Konya Valiliği de imam hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

“08.07.2022 tarihinde medyaya yansıyan ve camide söylendiği anlaşılan doktorlara/sağlık hizmetine ilişkin ifadelerle ilgili olarak görevli imam hakkında araştırma/soruşturma başlatılmıştır.” (Kısa Dalga)

Gündem