Dolandırıcılık dosyasında ‘Melih Gökçek'in adı geçiyor’ iddiası

Dolandırıcılık dosyasında ‘Melih Gökçek'in adı geçiyor’ iddiası
Hakkında dolandırıcılık soruşturması yürütülen “Fazilet Yapı” şirketi yöneticilerinin, Ankara'daki Ata Yapı’nın da yönetiminde olduğu ortaya çıktı. Dosyada Melih Gökçek'in adının geçtiği iddia edildi.

Süleymancılar tarikatı yönetiminde olduğu belirtilen “Fazilet Yapı” şirketi ile ilgili birçok isme yönelik, "Dini duyguları istismar ederek dolandırıcılık, tehdit ve şantaj” suçlarından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturmalar başlatılmıştı. Fazilet Yapı yöneticilerinin, Ata Yapı’nın da yöneticileri olduğu ortaya çıktı.

Sol.org’dan Can Kuyumcuoğlu’nun haberine göre, Ankara’da konut satışı adı altında yurttaşları dolandırarak mağdur ettiği belirtilen ‘Ata Yapı’ isimli şirkette gizli ortak olduğu iddia edilen TBMM Eski Başkanvekili ve Fazilet Partisi Kurucusu İsmail Alptekin ile şirket yetkilileri hakkında “özel ve kişisel verileri ele geçirmek, tehdit ve şantaj” suçlarından soruşturma başlatıldı.

Ata Yapı yöntemlerini sürdüren Fazilet Yapı yöneticilerine yönelik de tehdit ve şantaj suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi. Soruşturma dosyasında İsmail Alptekin’in ismi ‘gizli ortak’ olarak geçiyor.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, şirket yetkilileri S.Ç., H.H., M.Ç., H.N.Ç., F.S.Ç., T.Ç. ve S.Ç. ile birlikte Fazilet Parti kurucusu İsmail Alptekin ve eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in ismi geçiyor.

Konuya ilişkin konuşan şikayetçi T.A., “Ankara merkezli ‘Ata Yapı’ firması üzerinden bir çok insanı dolandırarak mağdur ettikleri için yargılanan suçlular hakkında adil bir yargılama olmamış diye düşünüyorum. Belli ki mahkemelere de devlet gücünü kullanarak siyasi anlamda müdahale edilmiş ki, şüpheliler günümüze kadar elini kolunu sallayarak gelebilmiş. Kaldı ki yine aynı yöntemlerle bu defa ‘Fazilet Yapı’ ismiyle vatandaşları mağdur etmeye devam ediyorlar. Haklarında bir çok suç duyurusu ve bazı yargılamalar yürütülürken, şüphelilere yönelik yeni şikayetler de yağıyor” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem