Döviz kuru etkisi: İhracat taşımaları düşüşe geçti

Döviz kuru etkisi: İhracat taşımaları düşüşe geçti
Geçen yıl ihracat taşıması yüzde 9 artarken, ithalatta oran 18 oldu.

Yüksek enflasyona rağmen kurun sabit kalması, uluslararası taşımalarda ithalat seferlerini hızlandırdı.

Ekonomi'den Aysel Yücel'in haberine göre artan enflasyona karşın döviz kurunun baskılanması, sanayiciyi stok yapmaya yönlendirirken, ihracatta frene basıldı, ithalata gaz verildi.

Geçen yıl 2022'de ihracat taşımaları şubat ayında yıllık bazda yüzde 26 artarken, izleyen aylarda sürekli ivme kaybederek aralıkta yüzde 1,6 düşüş kaydetti. İthalat taşımaları ise aynı hızda olmasa bile yüzde 14 seviyelerine kadar geldi.

İthalat seferlerinde artış

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) verilerine göre, ihracat taşımaları 2022 yılında 2021’e göre yüzde 9 artarak 2 milyon 78 bin 608 sefere ulaştı. Buna karşın ithalat taşımaları ise özellikle son iki aydaki yükselişle 2022'de yıllık bazda yüzde 18 artış göstererek, 907 bin 615 sefer olarak gerçekleşti.

Türkiye’nin en önemli ihracat pazarı Avrupa ile yapılan taşımalarda da ithalatın daha hızlı büyüdüğü görülüyor. Avrupa ülkelerine yönelik karayolu ihracat taşımalarında 2022’de bir önceki yıla oranla yüzde 10 artışla 874 bin 309 sefer yapıldı. Geçen yıl Avrupa’dan karayoluyla yapılan ithalat taşımalarında ise yüzde 12 oranında artış görüldü.

'En büyük etken döviz kuru'

Tırpot Yönetim Kurulu Başkanı Akın Arslan, karayoluyla yapılan uluslararası lojistikte, ithalat taşımalarının hızlanmasında en büyük etkenlerden baskılanan döviz kuru olduğunu söyledi.

Arslanı'ın değerlendirmesi şöyle: “Türkiye'de seçim sonrası hükümet değişikliği durumunda, bir süredir Merkez Bankası enstrümanlarıyla kontrol altında tutulan döviz kurunun en az yüzde 50 seviyesinde yükselebileceği beklentisi yüksek. Başta otomotiv olmak üzere Türk imalat sektörü yüzde 60'lar üzerinde ithalata bağımlı. Olabilecek kur riskini yönetebilmek için yurt dışından hammadde ve yarı mamul ihtiyacı olanlar, özellikle de Türkiye'de düşük faizle kredi kullanabiliyorlarsa ihtiyaçlarından daha fazla hammadde- yarı mamul sipariş etmeye başladılar. Bu durumun önümüzdeki 4 ay boyunca yoğun olarak devam edeceği, ithalatta en az yüzde 15'ler seviyesinde artış olacağını öngörüyorum." (Kısa Dalga)

Ekonomi