DP Genel Başkan Yardımcısı, Barzani Vakfı'nın yardım tırını tehlikeli bulup sosyal medyadan ihbar etti

DP Genel Başkan Yardımcısı, Barzani Vakfı'nın yardım tırını tehlikeli bulup sosyal medyadan ihbar etti
Demokrat Parti Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy’un deprem bölgesine yardım gönderen Barzani Vakfı’nın TIR’ını “Güvenlik boşluğu” olarak nitelendirerek ihbar etmesi tepki çekti.

Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Az önce Adıyaman merkezinden Gölbaşı istikametinde giden “Barzani Foundation”, yani Barzani Vakfı’na ait tır görüldü.

Bu tırları kim kontrol ediyor??

Şu an çok büyük güvenlik boşluğuyla karşı karşıyayız!” ifadelerini kullandı.

Aksoy, paylaşımına Türk Silahlı Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nü de etiketlemeyi ihmal etmedi.

Aksoy’un bu paylaşımına tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları şu ifadeleri kullandı:

“Bu tırlar uçarak gelmediğine göre Habur Sınır Kapısı'ndan geçerek ülkeye geliyorlar. Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunun da süreç hakkında bilgisi vardır. Bunları düşünemiyor musun hiç?”

“Neden ABD, İngiltere, Pakistan veya bir başka ülkeden gelen gemileri, uçakları veya tırları değil de Barzani Vakfı’ndan gelen tırları hedef gösteriyorsunuz?”

“Kader Genç: Irkçı olduğunuz kadar cahilsiniz de. Haberlerde Katar diye andığınız yardım ekipleri, arama kurtarma ekipleri ve yardım tırları bunlar. Irak'tan Erbil(hewlêr) geliyorlar. İlla bir şeyleri kontrol etmek istiyorsanız yolun yarısında yağmalanan tırları kontrol edin bir işe yarayın.” (Kısa Dalga)

Gündem