Dr. Ramazan Demirtaş'tan gece olan depreme ilişkin açıklama: Olmayan Savrun Fay'ında deprem olmaz

Dr. Ramazan Demirtaş'tan gece olan depreme ilişkin açıklama: Olmayan Savrun Fay'ında deprem olmaz
Uzmanlık alanı Paleosismoloji, deprem jeolojisi olan Dr. Ramazan Demirtaş Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin "deprem Çardak Fay Zonu'nun batı ucunda, D_B'dan KKD-GGB'ya doğrultu değiştirdiği genişlemeli 10-12 km genişlikteki bir zonda oldu. Olmayan Savrun Fay'ında deprem olmaz. Hala ısrar edenler var da!" açıklamasında bulundu...

Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra bölgedeki sismik faaliyet devam ediyor.

Son olarak bu akşam saatlerinde Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde saat 19.40’ta, 11 kilometre derinlikte, 4.4 büyüklüğünde deprem oldu.

Uzmanlık alanı Paleosismoloji, deprem jeolojisi olan Dr. Ramazan Demirtaş depreme ilişkin "Göksun (Kahramanmaraş), 05.06.2023, 19:40, Mw=4.4 (AFAD), Mw=4.3 (KOERI), ML=4.5 (EMSC) deprem Çardak Fay Zonu'nun batı ucunda, D_B'dan KKD-GGB'ya doğrultu değiştirdiği genişlemeli 10-12 km genişlikteki bir zonda oldu. Olmayan Savrun Fay'ında deprem olmaz. Hala ısrar edenler var da!" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem