DSÖ'den 'daha tehlikeli bir Covid-19 varyantı ortaya çıkabilir' uyarısı

DSÖ'den 'daha tehlikeli bir Covid-19 varyantı ortaya çıkabilir' uyarısı
Haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulunan DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, "daha tehlikeli bir Covid-19 varyantının ortaya çıkma riski devam ediyor" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ghebreyesus burada “Vaka ve ölümlerde ani bir artışa neden olabilecek daha tehlikeli bir Covid-19 varyantının ortaya çıkma riski devam ediyor” uyarısında bulundu.

DSÖ'ye veri bildiren ülke sayısında azalma

Ghebreyesus, 3 ay önce yeni tip koronavirüsün (Covid-19) uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu olarak sona erdiğini, ancak küresel bir sağlık tehdidi olmaya devam ettiğini duyurduğunu hatırlattı. O tarihten itibaren küresel olarak bildirilen Covid-19 vakaları ve ölümlerde yaşanan düşüşün sürdüğünü kaydeden Ghebreyesus, DSÖ'ye veri bildiren ülke sayısında da azalış olduğunu belirtti.

'Vaka ve ölümlerde ani bir artışa neden olabilecek...'

Virüsün tüm ülkelerde dolaşmaya, öldürmeye ve değişmeye devam ettiğini de kaydeden Ghebreyesus, "DSÖ bugün bir risk değerlendirmesi yayınladığımız EG.5 varyantı (Eris) da dahil olmak üzere çeşitli değişkenleri takip ediyor. Vaka ve ölümlerde ani bir artışa neden olabilecek daha tehlikeli bir Covid-19 varyantının ortaya çıkma riski devam ediyor" diye konuştu.

Covid-19 programları güncellenmeli

Ghebreyesus, DSÖ Acil Durum Komitesi'nin tavsiyesi üzerine ülkelere Covid-19 ile mücadele konusunda önerilerde bulunurken, tüm ülkeleri, daha uzun vadeli sürdürülebilir Covid-19 yönetimine geçmek için ulusal Covid-19 programlarını güncellemesi gerektiğini kaydetti. (Kısa Dalga)

Gündem