DSP lideri Önder Aksakal, Cumhur İttifakı'na kapıyı açtı

DSP lideri Önder Aksakal, Cumhur İttifakı'na kapıyı açtı
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhur İttifakı'ndan teklif gelmesi halinde değerlendirebileceklerini söyledi.

Daha önce Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceklerini açıklayan DSP'nin, AKP, MHP ve Büyük Birlik Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılabileceği belirtilmişti.

A Haber'e konuşan DSP lideri Önder Aksakal, Cumhur İttifakı'ndan teklif gelmesi halinde değerlendireceklerini söyledi.

Aksakal şöyle devam etti: "Yarın başkanlık divanımız toplanıyor. Cumartesi günü de parti meclisimiz toplanıyor. Bu konuların görüşülüp bir şekle evrilmesi sağlanacak. Bir karar oluşturulacak, o karar çerçevesinde tabii ki değerlendirmeye alınacaktır."

DSP genel başkanı, Altılı Masa'da 'birliktelikleri ve benzerlikleri bulunmayan' altı partinin 'bir merkezin organize ettiği, Türkiye'yi değiştirme çabasına girdiğini' savundu.

Aksakal, şunları söyledi: "İster istemez mevcut seçim sistemi içerisinde sadece Demokratik Sol Parti olarak algılanmasın bu. İktidarı yöneten AK Parti dahil ittifaklarla devleti yönetme noktasında ve alternatif ortaya çıkarılan Millet İttifakı da 6 tane parti var. Bunun yadırganacak bir tarafı yok. Bugüne kadar bize ne Cumhur İttifakı'ndan ne de Millet İttifakı'ndan bu birliktelik içerisinde yer almamıza yönelik talep ya da teklif ulaşmadı." (Kısa Dalga)

Gündem