Düzce Belediyesi Süleyman Soylu'nun adını sildi

Düzce Belediyesi Süleyman Soylu'nun adını sildi
Düzce Belediyesi, ‘Süleyman Soylu Roman Eğitim ve Kültür Merkezi’ adıyla yapılan kültür merkezi inşaatından ‘Süleyman Soylu’ ibaresini kaldırdı.

Düzce Belediye Başkanlığı, Ağa Mahallesi'nde yapımına başlanan ‘Roman Eğitim ve Kültür Merkezi’ne eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun adını vermişti.

Ancak Belediye'den yeni yapılan açıklamada merkezden Süleyman Soylu adının kaldırıldığı duyuruldu. Gerekçe olarak da, Soylu'nun söz konusu teklifi kabul etmediği belirtildi.

Süleyman Soylu kendisi kabul etmemiş

Düzce Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘Süleyman Soylu’ isminin söz konusu kültür merkezine verilmediği yer aldı. Başkanlık tarafından yapılan açıklama da şu şekilde: "Yapılan merkezin ismi, ‘Roman Eğitim ve Kültür Merkezi’dir. İlgili yapının yapılmasında eski İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Bey'in büyük desteği söz konusudur. Sayın Bakanımızın bu jestine karşılık, tarafımızdan kendisine isminin bu merkeze verilmesi talebi iletilmiş, Sayın Bakanımız bu talebi yazmış olduğu bir mektup ile teşekkür ederek nezaket çerçevesinde kabul etmemiştir. Bu sebep ile merkeze Sayın Bakanımızın ismi verilmemiştir."

İki açıklama arasında sadece 13 gün var

13 gün önce 2 Aralık'ta, Belediye'nin internet sitesinde, 'Süleyman Soylu Eğitim ve Kültür Merkezi yükseliyor' başlığı ile servis edilen habere rağmen, Soylu'nun söz konusu ismi kabul etmediğine dair yapılan açıklama kamuoyuna inandırıcı gelmedi. (Kısa Dalga)

Gündem