'Ebabil Harekâtı' polemiğine Özgür Özel de katıldı: Soylu'nun finanse ettiği Ebabil isimli troll grubunu deşifre etmiştim

'Ebabil Harekâtı' polemiğine Özgür Özel de katıldı: Soylu'nun finanse ettiği Ebabil isimli troll grubunu deşifre etmiştim
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı hedef alan 'Ebabil Harekâtı' isimli troll grubu polemiğine Özgür Özel de dahil oldu. Özel "Süleyman Soylu'nun kamu kaynaklarıyla finanse ettiği Ebabil isimli troll grubunu deşifre etmiştim" açıklamasında bulundu.

Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na yönelik bombalı saldırı girişimi, iktidar içindeki 'Soylu-Yerlikaya' çekişmesine de yansıdı.

Sosyal medyada eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın hesaplar bakanlık önünde gerçekleşen saldırıyı 'zafiyet' olarak değerlendirip yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı hedef gösterdi.

Ebabil Harekatı: Sen bürokrat avına devam et

Mesajda "Soylu'ya çay veren çaycıları tespit edip sürmekle çok meşgul olunca ülkenin tam merkezine, evinin önüne gelen teröristleri takip etmeyi ihmal ettiler. Son teröriste kadar öldürecekmiş. Yok valla, terörist kendi kendini patlattı, sana zahmet olmasın. Sen bakanlığa geri dön, Soylu'yla çalışmış bürokrat avına devam et" denildi.

Özgür Özel'den açıklama

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel X platformundan yaptığı açıklamada "Ebabil isimli troll grubunu deşifre etmiştim" dedi.

ekran-resmi-2023-10-02-08-23-30.png

Özel şunları kaydetti:

"12 Ocak günü çok konuşulan basın toplantımızda, Süleyman Soylu'nun kamu kaynaklarıyla finanse ettiği Ebabil isimli troll grubunu deşifre etmiştim. Dün Ebabiller bazı paylaşımlarla önce deşifre oldular ardından apar topar tüm hesaplarını kapattılar. Bir adım geri atmayız, Bir kelime eksik konuşmayız, Bir santim eğilmeyiz. Biliriz ki biz bir santim eğilirsek Bunlar bu millete diz çöktürürler…" (Kısa Dalga)

Gündem