Ebru Baki'nin yeni adresi Sözcü TV oldu

Ebru Baki'nin yeni adresi Sözcü TV oldu
Geçen yıl MHP tarafından hedef gösterilen Habertürk Ekonomi Müdürü Ebru Baki, Sözcü TV ile anlaştı

Habertürk TV ekonomi müdürü ve Para Gündem programı sunucusu Ebru Baki, 5 yıldır görev yaptığı kanalla yollarını ayırdı.

Deneyimli sunucu ekonomi ve siyaset dünyasından haberleri gündeme getireceği bir programla ekranlarda olacak.

MHP tarafından hedef gösterilmişti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "yeni anayasa taslağı" hakkında yorum yapan Habertürk TV sunucusu Ebru Baki MHP tarafından hedef gösterilmişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in Baki'ye yönelik ifadelerine ilişkinse Bülent Aydemir de canlı yayında "Bu ifadeleri aynen Ulvi Bey'e iade ediyorum" demiş ve Yönter'le Bahçeli'den özür dilemesini talep etmişti. Olayı takibense MHP Habertürk TV'ye karşı toplu bir kampanya başlatmış ve Ebru Baki ile Bülent Aydemir'i doğrudan hedef göstermişti.

Gerilim sonrası istifalar gelmişti

Habertürk TV ile MHP arasında yaşanan gerilimde peş peşe gelişmeler yaşandı. MHP'nin hedefinde olan Habertürk'ten art arda ayrılık haberleri gelmişti. MHP'nin Ebru Baki'yi hedef almasına tepki gösteren ve "özür dileyin" çağrısında bulunan Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile yollar ayrılırken, kanalın genel yayın yönetmeni Kürşad Oğuz da istifa etti.

Ebru Baki kimdir?..

Üniversite döneminde Hürriyet Gazetesi'nde ekonomi servisinde staj yaptı. Lise hayatında eğitim amacıyla başvurduğu programlar aracılığıyla yurt dışında bulundu ve çeşitli burslardan faydalandı.

İletişim Fakültesi'nden sonra Marmara Üniversitesi İDBF Uluslararası İktisat Bölümü'ne devam etti. Hürriyet Gazetesi'nde stajyerlikten muhabirliğe uzanan 7 yıllık bir dönem geçirdi. Bilişimden, iş dünyası ve tüketici haberleri ile ilgili çeşitli ödüller kazandı.

Hürriyet'ten sonra televizyon macerası başladı. CNN TÜRK'te ekonomi haberlerini sunmaya başladı. CNN TÜRK'te Parametre ve Ebru ile Pazarlık programlarını sundu. (Kısa Dalga)

Gündem