Edirne'de kirlilik derenin rengini değiştirdi: Mahalleli kokudan rahatsız

Edirne'de kirlilik derenin rengini değiştirdi: Mahalleli kokudan rahatsız
Edirne'de Tunca Nehri'nin kollarından 'Bayır Deresi' kirlilik nedeniyle yeşil renge büründü.

Tarım arazilerini sulamada kullanılan Tunca Nehri’nin kollarından Bayır Deresi'nin rengi, bu yıl da kirlilikten yeşile döndü.

Yıldırım Mahallesi Kirazlık mevkisinde, bölgede tesis ve evsel atıklar nedeniyle kirlenen nehrin yüzeyi yosunlarla kaplandı.

Geçen yıl Devlet Su İşleri (DSİ) ve belediye ekiplerince temizlenen tahliye kanalında akışın tamamen durmasıyla çöpler de yüzeye çıktı.

Bölgede yaşayanlar, sıcaklıkların artmasıyla nehirden gelen kokunun ve oluşan sineklerin dayanılmaz hale geldiğini anlattı.

Bölgede yaşayan Şaziye Eskitürkoğlu, hem kokudan hem de kirlilikten geceleri pencere açamadıklarını belirterek, "Bir kere temizlediler. Ondan sonra bir daha ne gelen oldu ne temizleyen. Çöpümüzü bile telefon ediyoruz da geliyorlar, toplayıp götürüyorlar. Yoksa hiç kimse bakmıyor buralara" dedi.

Kasım Şekerli de kanalın yıllardan beri aynı durumda olduğunu belirterek, "Lağımı var içinde, kurbağası var, sazı var, yılanı, sapı, çöpü ve sinek. Akşam oldu mu burada oturamıyoruz sinekten. Şurada kahveye çıkıp da bir çay keyfi yapamıyoruz. Her türlü hastalık oluyor. Her tarafımız yara bere içinde oluyor" ifadesini kullandı. (DHA)

Gündem