Edirne'de sınır kapılarından bayram tatilinde çıkışlar yüzde 125 arttı

Edirne'de sınır kapılarından bayram tatilinde çıkışlar yüzde 125 arttı
Edirne Valisi Yunus Sezer, Ramazan Bayramı tatilinde, Yunanistan'da ve Bulgaristan'da açılan sınır kapılarında dağılımların yaşandığını belirterek, “Tatilin başlangıcından normal günlere göre yaklaşık yüzde 125 oranında bir artış söz konusu yolcu çıkışlarında” dedi.

Edirne Valisi Yunus Sezer, bayram namazını Eski Cami'de kılıp, namazın ertesinde bayramlaştı. Namazın ardından Edirne'nin Yunanistan ve Bulgaristan'a açılan sınır kapılarından bayram tatili nedeniyle giriş ve çıkışlarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Sezer, “Öncelikle güzel bir ramazan kaldığı ülke olarak, Edirne olarak. Çok şükür huzur bugün içerisinde Ramazan Bayramı'nı bulmuşuz. Bütün milletimizin ve İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. Ramazan Bayramı boyunca da uygulamamız devam ediyor. Milletimizin, vatandaşlarımızın huzuru içerisinde bir bayram geçirmek için hem güvenlik birimlerimiz hem de personelimiz çalışmaya devam ediyorlar” dedi.

Vali Sezer, uzun bayram tatili nedeniyle Edirne'nin sınır kapılarından yurt noktasında çıkışlarda dağıldığını belirterek, “Malumunuzun bayram tatili biraz uzun sürede bu dönemde trafik yoğunluğu oldukça fazla oldu. Özellikle sınır koşullarının olmaması hasebiyle yurt dışında çıkışlarda bir dağılım oluştu. Tatilin başlangıcından normal günlere göre yaklaşık yüzde 125 oranında bir artış söz konusu yolcu çıkışlarında. Yine aracın özellikleri ise yüzde 90 oranında artış var. Özellikle tatil uçuşlarından itibaren, sınırlardan 127 bin yolcu çıkışı gerçekleşmiş, Tabii bu normal günlere göre yaklaşık 3 kat oranında bir artış. Yine araç çıkışında da 30 bin araç çıkışı var. Bu da yine yaklaşık 3 kata yakın, normal günlere göre araç aktarım söz konusu” hayatından yararlandı.

"Trafik kurallarına uyalım"

Edirne'de bayram tatili nedeniyle tüm uygulamaların alındığını söyleyen Sezer, “Polisimiz, jandarmamız, güvenlik birimlerimiz ve sahil güvenliğimiz hepsi şu anda bayram tedavisi nedeniyle özellikle görevlerin başında bulunuyorlar. 1780 personelimiz ve 240 araçlı ekibimiz ilimiz çapında trafik ve güvenlik uygulamalarını kullanmış durumdaydılar. Geçen yıla göre sevindirici olan, trafik kazalarında aynı günlerde karşılaştırma yaparak yüzde 50 oranında bir azalma var. Vatandaşlarımızdan istirhamımız; bayram bayram gibi geçirelim. Trafik kurallarına uyalım. Kaza ve bizi olumsuz olaylarla karşı karşıya kalmam. Bunun için de bayram sonuna kadar yine kullandığımız trafik uygulamasını yoğun bir şekilde devam ettireceğiz. Yine de 1500 sağlık personelimiz şu anda, il genelindeki faaliyetlerimize bayram boyunca hizmet uygulamalarına devam edecekler” diye konuştu. (DHA)

Gündem