Ege Cansen KKM hakkındaki çok tartışılan yazısına ilişkin konuştu: Sorum net... Yazıyı bir daha okusunlar

Ege Cansen KKM hakkındaki çok tartışılan yazısına ilişkin konuştu: Sorum net... Yazıyı bir daha okusunlar
Ekonomi ve Dış Politika yazarı Dr. Barış Esen, ekonomist Ege Cansen'le çok tartışılan KKM yazısı hakkında konuştuğunu, Cansen'in “Sorum net, KKM’nin Merkez Bankasına külfeti var mıdır yok mudur? Soru bu. Konuyu başka yere çekmesinler, yazıyı bir daha okusunlar" dediğini aktardı.

Ekonomist Ege Cansen geçtiğimiz gün tartışma yaratan bir KKM yazısı kaleme aldı.

Cansen yazısında şunları kaydetmişti:

"Ekonomi basınında çok ilginç bir olay yaşanıyor. Benim izlediğim ekonomi yazarlarına ve onların yazdıklarını doğru kabul eden diğer yazarlara ve muhalefet liderine göre “Kur Korumalı Mevduat” (KKM) Merkez Bankası’na şimdiye kadar yaklaşık 800 milyar lira maliyet yüklemiş. Ben ise (galiba tek başıma) böyle bir maliyetin olmadığını yani külfetin sıfır olduğunu savunuyorum. Hatta KKM’nin Merkez Bankası’na menfaat sağladığını söylüyorum. Ya ben yanılıyorum ya da KKM’nin Merkez Bankası’na yük tahmil ettiğini iddia edenler… Bana cevap vereceklerin kıvırtmalarına, sıkışınca tartışmayı başka bir alana (mesela AKP’nin kötü ekonomi politikasına) kaydırmalarına izin vermemek için soruyu açık bir şekilde tekrarlamak istiyorum: Kur Korumalı Mevduat, Merkez Bankası’na parasal bir külfet yüklemiş midir?"

Yazıya ilişkin gelen tepkiler üzerine Dr. Barış Esen Ege Cansen'i aradığını söyledi.

Esen, Ege hocayla konuştuğunu "Sevgili Ege Cansen ile KKM hakkındaki çok tartışılan yazısı ile ilgili konuştum.. Ege Hoca “Sorum net, KKM’nin Merkez Bankasına külfeti var mıdır yok mudur? Soru bu. Konuyu başka yere çekmesinler, yazıyı bir daha okusunlar ” diyor" dediğini aktardı. (Kısa Dalga)

Gündem